Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Ελληνα μετανάστη: βιώνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα της Γερμανίας




Επιστολή που έστειλε στον  καθηγητή του κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, ένας παλιός φοιτητής του, που σήμερα, μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ στη Μεγ. Βρετανία, εργάζεται  σε εργοστάσιο της Γερμανίας. 
Ιδού η …ανταπόκριση του…

"Γεια σου Δάσκαλε,
Με αφορμή την ιστορική εμφάνιση σου στο φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, πήρα το θάρρος να σου στείλω αυτό το mail, εκφράζοντας κάποιους προβληματισμούς σε συνδυασμό με μια παράθεση απόψεων και συμπερασμάτων απο τη γερμανική κοινωνία, όπου βρίσκομαι και εργάζομαι...

"Μάργκαρετ Θάτσερ: Άγγελος ή δαίμονας;"




"Το να είσαι ισχυρός, είναι σαν να είσαι κυρία: αν πρέπει να το διευκρινίζεις στους άλλους οτι είσαι, τότε δεν είσαι..."


"«Είμαστε όλοι θατσερικοί τώρα», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ανάμεσα στις πολλές δηλώσεις του μετά τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Έδωσε έτσι αφορμή για να ξεσπάσει ένας ακόμα γύρος αντιπαράθεσης απόψεων στη Βρετανία για την πρώην πρωθυπουργό, που μάλλον απέδειξε του λόγου το αναληθές.
Είχε προηγηθεί η αντιπαράθεση για την κηδεία της, που τελέστηκε με στρατιωτικές τιμές, παρουσία της βασίλισσας – που είχε να παραστεί σε κηδεία πρωθυπουργού από αυτή του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 – και με κόστος αρκετά εκατομμύρια στερλίνες κρατικού χρήματος. Και βέβαια η συνεχής αντιπαράθεση για την κληρονομιά που άφησε πίσω της...