Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αρθρο του οικονομολόγου κ.Δημήτρη Καζάκη:

"Μην ακούτε τι σας λένε, διαβάστε τι υπογράψανε και φρίξτε!"


"1. Η χούντα της ενημέρωσης χειρότερη παρά ποτέ...

Έχετε διαβάσει το ανακοινωθέν του Eurogroup που υπέγραψε η ελληνική πλευρά; Είμαι σίγουρος πώς όχι. Δεν θα το βρείτε εύκολα και έχουν φροντίσει άπαντες να ακούτε μόνο ανοησίες και ψέμματα. Ποτέ η χούντα της ενημέρωσης δεν ήταν τόσο απόλυτη. Όχι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά ούτε καν την εποχή της χουντικής επταετίας. Ολόκληρος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος έχει εξαγοραστεί, μηδενός φύλλου, ή καναλιού εξαιρουμένου.

Η ταύτιση μνημονίου και αντιμνημόνιου έχει ρίξει την πιο απόλυτη ταφόπλακα στην ενημέρωση. Βρισκόμαστε στην πιο μαύρη περίοδο του καθεστώτος κατοχής. Η εξαγορά έχει μετατραπεί σε τρόπο ζωής όχι μόνο για τους παραδοσιακούς δοσίλογους, αλλά και για όσους εξασκήθηκαν στην απάτη του αντιμνημονίου. Σήμερα για να ασχολείται κανείς με την επίσημη πολιτική, αλλά και με την ενημέρωση, θα πρέπει να είναι πουλημένο τομάρι, όσο κανένας άλλος πριν, ή μετά απ' αυτόν. Ιδίως εκείνοι που μας το έπαιζαν αντιμνημονιακοί και μάλιστα αγανακτισμένοι με το γεγονός ότι η χώρα παραιτήθηκε άνευ όρων και αμετάκλητα από την εθνική της κυριαρχία.

Ας δούμε λοιπόν τι υπέγραψαν οι αριστεροί της Βαλαωρίτου και οι καμμένοι πατριώτες. Σημείο προς σημείο. Πριν όμως πάμε στο κείμενο, πρέπει να θυμάστε ότι έχει συνταχθεί μετά από πολλές ημέρες διαβουλεύσεων. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε λέξη όπως διατυπώθηκε έχει "ξεσκονιστεί" και δεν τοποθετήθηκε τυχαία στο κείμενο.

2. Ευχαριστούμε του Έλληνες που υπομένουν όσα τους κάνουμε!

Το κείμενο ξεκινά ως εξής: "Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια των λίγων τελευταίων εβδομάδων διεξαγάγαμε, από κοινού με τους θεσμούς, έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση σήμερα."