Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

"Σώζουν ζωές τα εμβόλια ή προκαλούν στα παιδιά μας προβλήματα; Ένα αντι-εμβολιαστικό κίνημα γονέων λαμβάνει ολοένα αυξανόμενες διαστάσεις στη χώρα μας."



Καρικατούρα του 1802, με τις "πιθανές" παρενέργειες των εμβολίων...

"Ο Έλληνας γονέας καλείται να αντιμετωπίσει το δίλλημα: να εμβολιάσω το παιδί μου κανονικά, όπως προτείνει ο γιατρός μου και το Υπουργείο Υγείας; ή να κάνω πίσω, βασιζόμενος σε ιστορίες των μέσων ενημέρωσης και σε πληροφορίες από το διαδίκτυο που διαμηνύουν τις καταστροφικές επιδράσεις των εμβολίων;

Η υπερβολική διάσταση και η διάθεση τρομολαγνείας που συχνά επιδεικνύουν τα ΜΜΕ απέναντι σε τέτοιου είδους ιατρικά θέματα δεν φαίνεται να βοηθούν τους γονείς. Η πρόσφατες αστοχίες του εμβολίου της νέας γρίπης επίσης.

Φιλόδοξες εφευρέσεις του περασμένου αιώνα...



Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από όλων των λογιών τις ιδέες, οι οποίες περιμένουν υπομονετικά λες να ωριμάσουν οι καιροί για να έρθουν στη ζωή. 
Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ανέτειλε ένας νέος και γενναίος τεχνολογικός κόσμος, δίνοντας ελπίδες σε όλα τα αλλόκοτα όνειρα της ανθρωπότητας. 

Εδώ όμως δεν θα μιλήσουμε για θεότρελα σχέδια που έβαλαν σκοπό να αψηφήσουν φυσικούς νόμους, αλλά για μετριοπαθέστερες ιδέες που θέλησαν απλώς να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα...