Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Αλκμάν, ο αρχαίος Στίβεν Χόκινγκ

Περιέγραψε λεπτομερώς το λεγόμενο "Βig Βang", 2.600 χρόνια πριν...



Ο Αλκμάν, ήταν Έλληνας ποιητής ιωνικής καταγωγής και γεννήθηκε στις Σάρδεις της Λυδίας. Από εκεί πήγε στη Σπάρτη. Υπήρχαν δύο εκδοχές για την έλευσή του εκεί. Κατά την πρώτη διατάχτηκε με κάποιο χρησμό, κατά τη δεύτερη πουλήθηκε δούλος από τις Σάρδεις. Κατά το λεξικό της Σούδας ήταν Λακεδαιμόνιος, γεννήθηκε στη Μεσσόα και άκμασε κατά την 27η Ολυμπιάδα (672- 668 π.Χ.)

Οσα λέει σήμερα ο περίφημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ για την κβαντική κοσμολογία ­ η οποία, ως γνωστόν, περιγράφει τις διαδικασίες δημιουργίας του Σύμπαντος ­ περιέχονται σε ποιήματα που έγραψε ο Αλκμάν, ένας από τους μεγαλύτερους λυρικούς ποιητές της αρχαιότητας (μέσα 7ου π.Χ. αιώνα), όπως απέδειξαν σε πρόσφατη εργασία τους τέσσερις αστροφυσικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ετσι, εκτός από τον Δημόκριτο που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ατομικής φυσικής, φαίνεται ότι οι Ελληνες, μέσω του Αλκμάνος, έχουν προβλέψει, έστω και θεωρητικά, και άλλες σύγχρονες θεωρίες! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κοσμογονική άποψη που διατυπώνεται από τον Αλκμάνα στα μέσα του 7ου π.Χ. αιώνα περιγράφει απόψεις πολύ αρχαιότερες οι οποίες συμπίπτουν με σύγχρονες κοσμολογικές υποθέσεις περί γεννήσεως του αισθητού από εμάς αστρικού σύμπαντος «από μια σημειακή ιδιομορφία στο εσωτερικό μιας λευκής οπής, η οποία ­ λόγω της χρονικής συμμετρίας των εξισώσεων του Αϊνστάιν ­ μπορεί να θεωρηθεί ως μια χρονικά ανεστραμμένη μαύρη τρύπα».


Τον Αλκμάνα τον γνωρίζαμε ως σήμερα ως έναν λυρικό ποιητή της αρχαιότητας. Η έκπληξη ήλθε το 1957 μετά τη δημοσίευση του παπύρου 2390 της Οξυρρύγχου (πόλη της Κάτω Αιγύπτου όπου σε ανασκαφές βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός παπύρων με ελληνικά κυρίως κείμενα που έχουν το όνομα της πόλης και έναν κωδικό αριθμό), ο οποίος χρονολογείται από τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Στον πάπυρο αυτόν διασώζονται τμήματα από ένα σχόλιο σε πεζό λόγο όπου αποκαλύπτεται ότι σε ένα από τα ποιήματά του ο Αλκμάν ασχολείται με ένα είδος θεογονικής κοσμολογίας. Το κεντρικό κομμάτι του σχολίου περιέχει συγχρόνως και «λήμματα», σύντομες δηλαδή φράσεις του Αλκμάνος.
...γιατί όταν η ύλη άρχισε να τακτοποιείται, δημιουργήθηκε ένα είδος πόρου (δρόμου, περάσματος), κάτι σαν αρχή. Λέει λοιπόν ο Αλκμάν ότι η ύλη όλων των πραγμάτων ήταν ταραγμένη και αποίητη, έπειτα γεννήθηκε κάποιος που τακτοποιούσε τα πάντα, έπειτα δημιουργήθηκε ένας πόρος και όταν παρήλθε αυτός ο πόρος, ακολούθησε ένα όριο (ή τέρμα, τέκμωρ). Και ο πόρος είναι η αρχή, ενώ το όριο σαν τέλος. Οταν γεννήθηκε η Θέτις, αυτά έγιναν η αρχή και το τέλος των πάντων και το σύνολο των πραγμάτων έχει φύσιν παρόμοια με το υλικό του χαλκού, ενώ η Θέτις με εκείνη του τεχνίτη και ο πόρος και το όριο (τέκμωρ) παρόμοια με εκείνη της αρχής και του τέλους.
...και τρίτο στη σειρά το σκότος, εξαιτίας του ότι ποτέ ως τότε ούτε ο Ηλιος ούτε η Σελήνη είχαν δημιουργηθεί, αλλά η ύλη ήταν ακόμη αδιαμόρφωτη. Δημιουργήθηκαν λοιπόν ο πόρος και το όριο (τέκμωρ) και το σκότος. Η ημέρα και η Σελήνη και τρίτον το σκότος. Η ακτινοβολία της ημέρας δεν ήταν πυκνή αλλά υπεβοηθείτο από (την ακτινοβολία) του Ηλίου, (διότι) προηγουμένως ήταν μόνο σκοτάδι, μετά δε αυτά (αυτή τη διαδικασία) ξεχώρισε από αυτό... 
Αρχικά η ύλη ήταν ταραγμένη και αδιαμόρφωτη, δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμη ούτε ο Ηλιος ούτε η Σελήνη και κατ' επέκτασιν ούτε το αστρικό Σύμπαν. Δηλαδή το αντιληπτό από τις αισθήσεις μας αστρικό Σύμπαν δημιουργήθηκε μέσω ενός μη παρατηρήσιμου, αποίητου και αδιαμόρφωτου υλικού, το οποίο προϋπήρχε.
Τότε, στα πλαίσια του χώρου που ήταν γεμάτος από εκείνο το αόρατο και μη παρατηρήσιμο υλικό (μη ύλη), γεννήθηκε κάποιος που τακτοποιούσε τα πάντα (η Θέτις, το όνομα της οποίας προέρχεται από το ρήμα τίθημι, που σημαίνει τοποθετώ, ταξιθετώ ­ τα απαρέμφατα: τιθέναι, θέσθαι) σαν τεχνίτης.
Επειτα στον χώρο της μη ύλης δημιουργήθηκε ένας πόρος (στενή διάβαση, διάδρομος) που έπαιξε τον ρόλο της αρχής. Δηλαδή η στενή αυτή διάβαση αποτέλεσε τον λώρο για να βγει η ταραγμένη, αδιαμόρφωτη και μη παρατηρούμενη ύλη από τον χώρο της αρχικής αισθητής ανυπαρξίας στον αισθητό χώρο του παρατηρήσιμου Σύμπαντος.
Ακολούθησε η δημιουργία ενός ορίου - το τέκμωρ - που σύμφωνα με τον φιλόλογο-μελετητή Μ.L. West ήταν ένα κατευθυντήριο σημάδι μέσα στον πόρο ή, σύμφωνα με τον γάλλο ελληνιστή J.Ρ. Vernant, μέσα στα αστέρια. Δηλαδή όταν η αποίητη και αδιαμόρφωτη ύλη διάβαινε το τέκμωρ καθίστατο αυτομάτως διαμορφωμένη και αισθητή, εφόσον μπορούσε να δημιουργεί αισθητά αντικείμενα, όπως ο Ηλιος και η Σελήνη. Κατά την άποψη του φιλολόγου G.S. Kirk, το τέκμωρ, ως όριο, πιθανότατα ταυτίζεται και με την έννοια του απείρου του Αναξιμάνδρου, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σπάρτη (όπου έζησε ο Αλκμάν) μία γενιά αργότερα.
Ο πόρος και το τέκμωρ συνυπήρχαν με το σκότος ως ένα ενιαίο σύνολο διακριτών γεγονότων. Ασφαλώς ολόκληρο το σύστημα «πόρος - τέκμωρ - σκότος» βρισκόταν εκτός του αισθητού  Σύμπαντος.
Μετά το όριο (τέκμωρ) δημιουργήθηκαν η ημέρα (πιθανότατα το φωτεινό μέρος του ημερονυκτίου και κατ' επέκτασιν ο Ηλιος), η Σελήνη και το σκότος (πιθανότατα η νύχτα, το μη φωτεινό μέρος ­ σκοτεινό ­ του ημερονυκτίου). Μετά το όριο (τέκμωρ) αρχίζει να υλοποιείται το αισθητό Σύμπαν.
Το φως της ημέρας (ακτινοβολίες) δεν ήταν πυκνό, αλλά υπεβοηθείτο από την ακτινοβολία του Ηλίου. «Στο σημείο αυτό» επισημαίνουν οι αστροφυσικοί «είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ο σχολιαστής δηλώνει πως το φως (οι ακτινοβολίες) της ημέρας "υπεβοηθείτο" από τον Ηλιο, ο οποίος κατά συνέπειαν δεν δημιουργούσε "εξ ολοκλήρου". Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ημέρα, στο σημείο αυτό του σχολίου, πιθανότατα δεν ταυτίζεται με το φωτεινό μέρος του ηλιακού ημερονυκτίου, αλλά με τη σημερινή σύγχρονη και γενικευμένη έννοια της παρουσίας ακτινοβολιών, δηλαδή την έννοια του φωτός».
Ο Αλκμάν λοιπόν δίνει ένα κοσμογονικό μοντέλο που σίγουρα περιγράφει απόψεις παλαιότερες του 7ου π.Χ. αιώνα, όπου υπάρχουν αξιοσημείωτες ταυτίσεις με σύγχρονες κοσμολογικές υποθέσεις βάσει των οποίων το παρατηρήσιμο αστρικό Σύμπαν γεννήθηκε από μια σημειακή ιδιομορφία στο εσωτερικό μιας λευκής οπής που θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ανεστραμμένη μελανή οπή. Ας σημειωθεί ότι ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '60 διατυπώθηκαν παρεμφερείς υποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι λευκές οπές, που ίσως υπάρχουν, αποτελούν περιοχές του Σύμπαντος οι οποίες υφίστανται τη μεγάλη Εκρηξη με χρονική καθυστέρηση.
Ο αλκμάνειος «πόρος» μπορεί να ταυτισθεί εννοιολογικά με τον λώρο Αϊνστάιν-Ρόζεν, η σημειακή ιδιομορφία με την έννοια «τέκμωρ», ενώ το παράλληλο Σύμπαν από το οποίο εκκινεί ο λώρος με τον χώρο της αποίητης, αδιαμόρφωτης και μη αισθητής ύλης. Αυτός ο λώρος σύμφωνα με τη σύγχρονη φυσική μπορεί να ενώνει είτε δύο παράλληλα σύμπαντα είτε δύο διαφορετικές περιοχής του ίδιου σύμπαντος. Η έννοια της λευκής οπής προκύπτει από το γεγονός ότι το «τέκμωρ» ως όριο του «πόρου» είναι, κατά τον Αλκμάνα, το σημείο εκδήλωσης αισθητής ύλης εκ του «μη όντος», αλλά και ενέργειας φωτεινής, εφόσον αμέσως μετά από αυτόν γεννήθηκε η ημέρα.
ΠΗΓΗ: το ΒΗΜΑ, 1999 http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=111183

88 σχόλια:

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Μοντέλο, ηθοποιός και παρουσιάστρια, απο το Ιράν....


http://static.bia2.com/review/say3.jpg

noname είπε...

Καλησπέρα και μπράβο για το θέμα ,
Όλα δείχνουν πως οι αρχαίοι γνώριζαν περισσότερα απο τους σύγχρονους , αρκετά πράγματα που έχουν βγει απο ανασκαφές και έχουν κρύψει απο την λαομαζα έχουν πάρει τον δρόμο τους εδώ και χρόνια για ερευνητικά κέντρα της ΝΑΣΑ και πανεπιστημίων πέραν του ατλαντικου.
ίσως και στον περιβοητο τάφο της αμφιπολης βρουν κάτι πολύ συγκλονιστικό (ειδικά αν ειναι του Αλέξανδρου) που θα απαγορεύεται να το ψιθυρίσουν στα ευαίσθητα θεολογικα αυτιά και άρα στην μάζα.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλησπέρα φίλτατε! Οντως,όπως και με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, πολύ μπροστά απο την εποχή τους, και απο την εποχή μας έτσι όπως φαίνεται, σε πολλούς τομείς.....
Πάτα αν θες στο play του "τραγουδιού της ημέρας", να μου πεις αν λειτουργεί....:)
(παιδεύτηκα για να το φτιάξω, ανεβάζω δικά μου mp3 μέσω dropbox, δεν έχει ούτε λινκ, ούτε download, είναι απλό και καθαρό, μπορώ να βγάλω και διάγγελμα...:)

Στρατηγικός επενδυτής είπε...

Και έβαλαν σε αυτή τη χώρα εμπάργκο? Ντροπή,...έχω μόνο να πω.

οικολογος είπε...

Το λινκ επανω δεξια με το τραγουδι δεν δουλευει...

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Πατάς το τριγωνάκι του play και βγάζει συνεχώς "buffering" ?

οικολογος είπε...

Ναι.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ευχαριστώ που μου το είπες, σε μένα παίζει κανονικά, κάτι θέλει διόρθωση..:(

οικολογος είπε...

Θα το φτιαξεις εσυ.....εισαι γατος...

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

:) Για πάτα κι εσύ στο play στο τραγούδι της ημέρας, παίζει?

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Παίζει mp3 που ανεβάζω, δεν είναι με λινκ url, θα το βρώ το σφάλμα, γιατί σε μένα παίζει κανονικά. Φεύγω, καλό βράδυ!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΒΙΤΣΙ

noname είπε...

Μαγαζί γωνία ειναι,αλλά μη τα γράφεις αυτά στο ντεφι θα σε μπαναρουν και σένα :-)

Στρατηγικός επενδυτής είπε...

Διαχρονικό Αξίωμα: Να εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια όσα ανακάλυψαν, αξιοποίησαν και μετέδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Είναι σίγουρα επιτεύγματα Αρετής. Αντιθέτως να επιφυλάσσεστε για όλα όσα δεν ισχύει αυτό. Είναι κατά κανόνα τεχνάσματα Κακίας και θα σας αλλοιώσουν.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

http://www.mediafire.com/view/0f5dp2n9sylb7aa/ta%20kokkina%20ta%20blues.mp3

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Κοντολογίς, το παπαδαριό, προκειμένου να αρμέξει το ποίμνιό του δεν κωλώνει μπροστά σε τίποτε.....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Καλησπέρα noname.Υπάρχει μια καταπληκτική ταινία - ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού ΜΠΛΑΚ ΜΠΕΕ .Δεν ξέω αν την έχεις δει αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο............ . Ένα ταξίδι στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ της κάτω Ιταλίας και η περιπέτεια της
ανακάλυψης των παπύρων του Ερκολανο, που μας μεταφέρουν μέσα απο τη
στάχτη του Βεζούβιου, άγνωστα Επικούρεια κείμενα που μιλούν για τη
μουσική και τον έρωτα. Η σχέση του νεοέλληνα με τους προγόνους του, η
αντιμετώπιση του πατρώου πολιτισμού από το ελληνικό κράτος και οι ένοχοι
για την πολιτιστική κατάντια του "γραικού"Η ταινία αυτή ενόχλησε το ευσεβές χριστιανικό
πλήθος... με αποτέλεσμα να θαφτεί και να μη τη γνωρίζει κανένας.Την ταινία
αυτή πρέπει να τη δει κάθε φωτισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ διότι θα τον βοηθήσει να
κατανοήσει τις ρίζες του.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Εύγε ΒΙΤΣΙ Αξίζει τον κόπο πραγματικά

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

http://www.ushanka.us/blog/images/ub10.09.jpg

noname είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ευχαριστώ, θα την δώ με την πρώτη ευκαιρία

noname είπε...

αμαν!

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Τώρα στο ντιφένς συζητάνε περί Αδάμ και Ευας, προφητειών, τζούφιες ρουκέτες των Ουκρανών, χαμός....:)

οικολογος είπε...

Eκλλησια το κανανε το ντιφενς, ειναι αυτος ο τυπος εκει,οχια τον λεω.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΙΣΑ ΚΑΛΑ .....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ....ΠΟΥ ΠΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ "ΜΠΑΝΙΟ"

noname είπε...

χαχαχαχ, το είδα το θέμα.....τελικά όταν μια ρουκέτα δεν εκρήγνεται σε κάποιο άλλο κτίριο υπάρχει αστοχία υλικού , όταν δεν εκρήγνεται δίπλα από φαντάρους υπάρχει..κωλοφαρδία , ενώ όταν δεν εκρήγνεται σε εκκλησία τότε πρόκειται περί θαύματος.

οικολογος είπε...

Μαθημενα τα βουνα,την κουρελου μονιμα στον ωμο :-)

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Οταν ξεκίνησα να πρωτοσχολιάζω στο ντιφενσ προ 10 μηνών περίπου, είχα μπει σε μια συζήτηση οπου ο συγκεκριμένος ήταν όλο κατάνυξη και μιλούσε για τη θρησκεία κλπ. Την επόμενη μέρα, τον πέτυχα σε άλλο άρθρο, να βρίζει χυδαία και να λέει σε κάποιον οτι θα του βάλει δυο δαχτυλάκια στον κ..., δεν κρατήθηκα και του είπα δεν ντρέπεσαι κλπ που μας το παίζεις και θρήσκος, έγινε χαμός, και μετά μου την έπεσαν 10 τρολ και με τρέλεναν στις αρνητικές ψήφους και στο βρισίδι....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ !!!!!!ΕΥΓΕ

οικολογος είπε...

Τον λεω και ρασπουτιν :-)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ ΗΤΑΝ ΒΙΤΣΙ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΥΜΝΟΣ Ο "ΒΑΣΙΛΙΑΣ"

noname είπε...

παίρνει τηλέφωνα και φωνάζει σε κάποιους ---> με αφήσατε μόνο μου κλπ κλπ όταν θέλει υποστήριξη και τσούφ, εμφανίζοντε οι 3-4 γνωστοί.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον Τα ξέρω noname .......

noname είπε...

τα είδες κατ ιδίαν φαντάζομαι..

οικολογος είπε...

Του κανουμε ολοι μαζι καμια πλακα? :-)

noname είπε...

εγώ μπαναρισμένος είμαι ίσως και επειδή του τα έχωνα...εσείς είναι κρίμα να έχετε την ίδια τύχη, εκεί μέσα θέλουν παπατζιλίκι τελικά λολ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

Ε τι να λέμε τώρα...αφού ξέρεις το story πως πάει .....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΤΟΝ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΟ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ;

οικολογος είπε...

Ναι.

noname είπε...

ξέρω ξέρω..κανείς σοβαρός άνθρωπος μόλις τους πάρει λίγο γραμμή δεν μένει εκεί :-)

noname είπε...

εσένα θα σου την πέσει έτσι και αλλιώς (εκτός αν το έχει κάνει ήδη και το έχασα) , ξέρω ότι το ετοίμαζε

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ο συγκεκριμένος είναι συντονιστής, αφορμή ψάχνει....

noname είπε...

όχι...απλά έχει φίλο (παπαδιά) εκεί μέσα χαχαχ

οικολογος είπε...

Ωχ, την εκανα ,παω να δω.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Στο περιστατικό που ανέφερα απο πάνω, πρωτογνώρισα τον obi, ο οποίος μου είπε "να μην τα βάζεις με αυτόν, γιατί είναι ο κλειδοκράτορας...", μετά απο καιρό το κατάλαβα τι εννοούσε...

noname είπε...

χαχαχαχα χάσαμε τον φιρίκη γμτ....πρέπει να εντοπιστεί ασαπ

noname είπε...

για ποιον λές να κτλβω..

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ο μπλε ουρανός, πρώην VZ...

noname είπε...

λές...

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Μεταξύ μας πάντα


https://www.diigo.com/item/image/4vm5v/nqwx?size=o

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΟΤΙ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΧΜ... ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ......

noname είπε...

ρε συ....
πρώτον....γνωρίζω ότι o vz είναι ο blue uranos από όταν το έκανε το account
δεύτερον....πρίν από αυτό έκανε το blue saturn
τρίτον...δεν παίζει να ναι συντονιστής....ένας 57χρονος που δεν έχει τι να κάνει είναι και συντονίζει 2/3 καθυστερημένους ...
τέταρτον, όταν έφαγε μπαν καταλάθος το vz account, είχε σκυλιάσει και συντόνιζε τρολ κλπ να μπαίνουν με 10λεπτα mails , για να μην προλαβαίνουν να τους κάνουν ban

noname είπε...

ΥΣ δεν παίζει μεταξύ μας εδώ...δές τους ακολουθους μου...με έχουν τόσο απωθημένο που κάποιοι από αυτούς με ακολουθούν για να ξέρουν τι κάνω.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΣΤΙΣ 27 ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΝΤΩΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Δεκτό, προφανώς γνωρίζεις καλύτερα.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

xaxaxa, έχεις και τον μουχίκα...

noname είπε...

εμ... χαχαχαχ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλό βράδυ αγαπητοί φίλοι, τα παρακάτω σχόλια θα αυτοκαταστραφούν σε 5, 4, 3, 2, 1
Οπως στο παλιό σήριαλ mission impossible...:)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.... ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ... ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ

noname είπε...

μα πώς, θα τον μπανάρουν πάλι,εγώ δεν μπήκα καν στον κόπο να ξαναμπώ γιατί ξέρω ότι θα φάω μπάν πάλι στο λεπτό, αν εντοπίσετε έστω ένα σχολιό του θέλει ένα σπαμ εκεί το atlantis αμέσως για να μας βρεί λολ

noname είπε...

υπάρχει διχόνοια εκεί για το αν πρέπει να σου την πέφτει μεταξύ των τρόλ του,γιαυτό..δεν τον ακολουθεί κανείς μέχρι στιγμής προφανώς..αυτό θα αλλάξει όμως στην πορεία.

noname είπε...

χαχαχααχαχα καλό βράδυ.

ellinas magas είπε...

Mπες στο defence να διαβασεις τα σχολια για το 'θαυμα'.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ "ΘΑΥΜΑ" Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ!!!

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Μπήκα νωρίτερα και τα είδα, χαμός....:)

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ετσι, σωστός....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΣΒΗΣΤΟ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΛΕΩ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ωραίο πάντως, να είσαι καλά, εμπνευσμένο! :)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ ΓΕΛΙΟ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

χαχαχα, υποσχέθηκε και ο Φιρίκης οτι θα μας γράφει ποιήματα προσεχώς, θα γράψω κι εγώ, θα γίνει χαμός! :) Καλό σου βράδυ φίλε Σπάρτακε!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΒΙΤΣΙ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Για το θέμα με τους ανεπιθύμητους ακόλουθους, που λέγαμε χθες, υπάρχει λύση, να κλειδώσεις το προφίλ σου:
When you make your Disqus activity private, the following restrictions are added to your account:
Your comment history and activity will only be viewable by you.
********Existing users who are currently following your account will no longer be able see your activity via your profile or daily digest emails.**************
Disqus users will no longer be able to follow your account.
​Existing followers will still show in your stats, but they will not be able to view your activity.

noname είπε...

Κάποιος με το όνομα name έγραψε μόλις στο ντεφι (έχει και το mail μου στο προφίλ του) να ξέρεις δεν είμαι εγώ,πιθανότατα κάποιος με τρολ άρει, απο τους γνωστούς και ας είμαι μπαναρισμενος.

οικολογος είπε...

Βιτσι, τι τα εκανες τα χθεσινα σχολια?

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλησπέρα! Το είδα και μου έκανε εντύπωση, είχε γράψει: 111 (!), καλά έκανες και το επεσήμανες.

οικολογος είπε...

Το πιασα το υποννοουμενο.χαχαχαχαχαχα

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Τη θυμάσαι αυτή τη σειρά? Την πρόλαβα όταν ήμουν μικρός, ήταν μακράν καλύτερη απο τις αντίστοιχες ταινίες.

οικολογος είπε...

Την θυμαμαι ναι, ειμαι και μεγαλος, τα εβλεπα ομως αυτα , μ αρεσουν τα επιστημονικα,δεν ξερω ομως τι εχεις να φοβηθεις?

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Δεν θέλω να νομίζουν οτι τρολάρω ή οτι συνωμοτώ όπως κάνουν κάποιοι άλλοι στο ντιφένς, αφορμή ψάχνουν για να αρχίσουν τη λασπολογία. Εσείς να γράφετε ελεύθερα τη γνώμη σας και ότι άλλο θέλετε, γι αυτό έφτιαξα το μπλόγκ, για να υπάρχει ελευθερία γνώμης, χωρίς τρολαρίσματα, ύβρεις και νταβατζιλίκια....:)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΙΤΣΙ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ; ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Γειά σου Σπάρτακε! Αυτό έψαχνα στο help του disqus, απ ότι φαίνεται όχι, δεν είμαι 100% σίγουρος. Μόνο αν έχεις κλειδωμένο εξ αρχής το προφίλ, οπότε δεν σε ακολουθεί κανένας. Περίεργο πάντως να μην μπορείς να επιλέξεις ποιοί θέλεις να σε ακολουθούν, εντύπωση μου κάνει....

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΕΝΑ ...

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Και αυτό με τους "κορυφαίους σχολιαστές" κάθε μπλογκ λειτουργεί αυθαίρετα, μόνο του, και βγάζει άλλα ντ΄άλλων, ενώ υποτίθεται οτι κατατάσσει ανάλογα με τον αριθμό των σχολίων.

noname είπε...

καλησπέρα, το έκανα private και ησύχασα.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλά έκανες, εγώ παραλίγο να μιλήσω στο τρολ σου στο ντιφένσ το μεσημέρι, αλλά είδα το ασυνάρτητο "111" που είχε γράψει ως σχόλιο και υποψιάστηκα....:)

noname είπε...

τόσο πολύ άχτι με έχουν?

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Κι εμένα με είχαν αντιγράψει επανειλημμένα, προς τιμήν μας είναι, σημαίνει ότι λέμε κάτι αληθινό που τσούζει, τη γνώμη μας δηλαδή, κι επειδή δεν μπορούν με επιχειρήματα να κάνουν αντίλογο, το ρίχνουν στα Γκεμπελίστικα...

Δημοσίευση σχολίου