Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πολ Ποτ: Ο ηγέτης των Χμέρ που εξολόθρευσε τον λαό του, απαγόρευσε το γέλιο, κατήργησε τις πόλεις, τη βιομηχανία, το χρήμα, ακόμη και τους γονείς...


Στις 17 Απριλίου 1975 οι κομμουνιστές αντάρτες της Καμπότζης, οι επονομαζόμενοι Ερυθροί Χμέρ, κατέλαβαν την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, φέρνοντας έτσι το τέλος ενός πενταετούς αιματηρού εμφυλίου στη χώρα.
Οι πολίτες πίστεψαν ότι τα βάσανά τους είχαν τελειώσει. Ωστόσο, ο πραγματικός εφιάλτης άρχιζε μόλις τώρα. Ο ηγέτης των Χμέρ Πολ Ποτ (το πραγματικό του όνομα ήταν Σαλόθ Σαρ) πίστευε ότι για να επιτευχθεί πραγματική κοινωνική επανάσταση στην Καμπότζη, ήταν απαραίτητο ολόκληρη η χώρα να επιστρέψει σε μια αγροτική οικονομία, στην οποία δεν θα είχαν θέση η βιομηχανία, οι χρηματικές συναλλαγές, οι πόλεις και η μόρφωση.  Η αρχή της νέας αυτής εποχής ονομάστηκε συμβολικά «Έτος Μηδέν»....


Δύο ημέρες μετά την κατάληψη της Πνομ Πενχ, οι Χμέρ μετέφεραν ολόκληρο τον πληθυσμό στην ύπαιθρο, με τη δικαιολογία πως στις πόλεις δεν υπήρχε αρκετή τροφή για να συντηρηθούν όλοι. Στην πραγματικότητα φοβούνταν ότι οι αστικές περιοχές θα αποτελούσαν εστίες αντίστασης κατά του νέου καθεστώτος. Φυσικά η διαταγή δεν ίσχυσε μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά σε όλες τις πόλεις της χώρας. Όλοι οι κάτοικοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος, φύλου, ηλικίας, σωματικής κατάστασης μεταφέρθηκαν στην ύπαιθρο, ώστε να εργαστούν στα χωράφια. Κανείς δεν εξαιρέθηκε. Όποιος είχε την ατυχία να κατοικεί σε πόλη έπρεπε να εξαγνιστεί μέσω της σκληρής εργασίας. Αυτοί που δεν κατάφερναν να πιάσουν τις προβλεπόμενες «νόρμες» δεν δικαιούνταν συσσιτίου, η απλά…εκτελούνταν.

Το σύνθημα των Ερυθρών Χμέρ ήταν «Αν σε κρατήσουμε δεν κερδίζουμε τίποτα, αν σε σκοτώσουμε δεν χάνουμε τίποτα». Οι ορυζώνες, που σύντομα ονομάστηκαν «χωράφια του θανάτου», γέμισαν υποσιτισμένους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονταν ώστε να κερδίσουν ένα γεύμα, το οποίο θα ανέβαλε για μια ακόμη μέρα το μοιραίο. Η έλλειψη νερού, τροφής οι πρωτόγνωρες σκληρές συνθήκες εργασίας για τους κατοίκους των πόλεων και οι επιδημικές ασθένειες άρχισαν να θερίζουν τον κόσμο.

Εν τω μεταξύ πίσω στις πόλεις «φαντάσματα» οι Χμέρ κατέλυαν το κράτος. Οι ξένες πρεσβείες σφραγίστηκαν, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν. Όλοι οι θρησκευτικοί ναοί (βουδιστικά τεμένη, τζαμιά, εκκλησίες) λεηλατήθηκαν. Απαγορεύτηκαν επίσης οι σεξουαλικές σχέσεις, τα κοσμήματα (αποδεικτικό πλούτου) και γυαλιά καθώς θεωρήθηκαν ένδειξη αστικής διανόησης. Κανένας πολίτης δεν μπορούσε να έχει μαζί του φωτογραφίες των δικών του ανθρώπων. Απαγορεύθηκε να διαβάζουν βιβλία, να θρηνούν το θάνατο των συγγενών τους και η πιο εξωφρενική εντολή ήταν ότι απαγορεύθηκε το γέλιο. Φυσικά δεν επιτρέπονταν οι θρησκείες, οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις.
(painting by Vann Nath, a prisoner himself, depicts Pol Pot's Khmer Rouge regime prison guards torturing an inmate at The Tuol Sleng Genocide Museum)

Οι ένοχοι για τα παραπάνω μεταφέρονταν στη φυλακή-κολαστήριο Τουόλ Σλένγκ ή αλλιώς Ες-21. Από το 1974 ως το 1978, από τους 14.000 κρατούμενους, επιβίωσαν οι 12! Ο Βαν Νατ, ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες, θυμάται: «Πεινούσαμε τόσο πολύ ώστε τρώγαμε τα έντομα που έπεφταν από το ταβάνι… Τρώγαμε το φαγητό μας δίπλα σε πτώματα και δεν μας ένοιαζε επειδή ήμασταν σαν ζώα. Οι συνθήκες ήταν τόσο απάνθρωπες και το φαγητό τόσο λίγο ώστε έφτασα να σκεφτώ ότι η ανθρώπινη σάρκα θα ήταν μια καλή τροφή». Το 1976 η κυβέρνηση των Χμέρ ανακοίνωσε ότι ήταν πλέον ο πραγματικός γονέας όλων των παιδιών της χώρας! Επομένως τα παιδιά άνω των 12 ετών, έπρεπε να αποχωριστούν τις οικογένειές τους και να σταλούν σε στρατόπεδα «μετεκπαίδευσης». Από εκεί οι Χμερ θα αντλούσαν τα νέα αφοσιωμένα μέλη του κόμματος.
Τα παιδιά μεταξύ έξι και δώδεκα ανέλαβαν τη συγκρότηση ομάδων οι οποίες περιπολούσαν στην ύπαιθρο, εντόπιζαν και κατήγγειλλαν όποιους παρέβαιναν τις εντολές της κυβέρνησης. Αυτά που ήταν κάτω των έξι εστάλησαν σε «γιαγιάδες», φανατικά μέλη των Χμέρ. Οι τελευταίες θα αναλάμβαναν να εμφυτεύσουν στη νέα γενιά των Καμποτζιανών την προσήλωση και την πίστη στο κόμμα. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρος πλέον ο πληθυσμός της χώρας εργαζόταν στα χωράφια, παρουσιάστηκε έλλειψη τροφίμων η οποία οδήγησε σε λιμό. Η αιτία αποδόθηκε στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στα διάφορα σημεία της χώρας. Το βασικό αίτιο ωστόσο ήταν η έλλειψη κινήτρου προκειμένου κάποιος να παράγει περισσότερο και να εργάζεται σκληρότερα. Ο μόνος στόχος ήταν η επιβίωση. Φυσικά από αυτή την απόλυτη παράνοια δεν γλύτωσαν ούτε οι πρωτεργάτες της «επανάστασης» των Χμέρ. Το 1975 η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος αριθμούσε 22 μέλη. Τρία χρόνια μετά είχαν απομείνει τέσσερις, καθώς οι δεκαοκτώ εκτελέστηκαν από τον Πολ Ποτ. Ο τελευταίος δεν αισθανόταν ασφαλής ούτε με τους αφοσιωμένους συνεργάτες του. Ωστόσο δεν έχασε απ’ αυτούς την εξουσία. Αφού «απάλλαξε» τη χώρα από όλους τους αντιφρονούντες, στράφηκε κατά της πολυπληθούς βιετναμέζικης μειονότητας. Η γειτονική χώρα θεωρείτο μια διαρκής απειλή για την Καμπότζη. Οι Χμερ άρχισαν να τους εξοντώνουν με διάφορους τρόπους. Ο πιο φρικαλέος ίσως ήταν η διαταγή σύμφωνα με την οποία όποιος Καμποτζιανός ήταν παντρεμένος με Βιετναμέζα έπρεπε να τη σκοτώσει! Παράλληλα, οι δυνάμεις των Χμερ άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στο έδαφος του Βιετνάμ. Οι Βιετναμέζοι δεν άργησαν να απαντήσουν. Στις 25 Δεκεμβρίου 1978 εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον της Καμπότζης, ο λαός της οποίας όμως τους υποδέχθηκε σαν απελευθερωτές.

(Pol Pot leading Khmer Rouge troops. Cambodians evacuating the cities)

Το αιμοσταγές καθεστώς των Χμέρ κατέρρευσε πολύ γρήγορα. Ο Πολ Ποτ και οι εναπομείναντες οπαδοί του κατέφυγαν στις απομονωμένες βορειοδυτικές περιοχές της χώρας. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς την Πνομ Πενχ οι Βιετναμέζοι στρατιώτες αντίκριζαν ατελείωτες εκτάσεις «σπαρμένες» με ανθρώπινα οστά.
Ήταν τα αποτελέσματα της «αναμορφωτικής» πολιτικής του Πολ Ποτ. Μια πολιτική που στοίχισε στη χώρα του 1.400.000 με 2.000.000 νεκρούς. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμούσε με το 30% του συνολικού πληθυσμού!

An Interview with Pol Pot Posted on June 3, 2012 Pol Pot’s Interview with Yugoslav Journalists Phnom Penh home Service 2300 gmt 20 Mar 1978. Text of report of interview given on 17th March by the Cambodian Premier, Pol Pot, to a visiting Yugoslav press delegation


ΠΗΓΕΣ: (Νίκος Γιαννόπουλος, ιστορικός)
               http://news247.gr/

1.310 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   1201 – 1310 από 1310
ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

καθολου σεξ!

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

τι?
χειροκίνητα?

σεναριολόγος είπε...

ΜΜΟRPG εχει γινει...

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

πρεπει να αρχισει να χρεωνει με την ωρα το ντιφενς

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

στη συζητηση πεφτουν και ip τωρα

antilofos είπε...

Αρα υπάρχει συγκεκριμένη κλίκα σχολιαστών που κοιτάει να προστατέψει αυτήν την ομάδα των υβρεολόγων του ντιφενς. Οι συντονιστές τους καλύπτουν γιατί προστατεύουν την προπαγάνδα του, γιατί να τους σβήσουν και να τους μπανάρουν;

Ο Βιτς έφτιαξε την ατλαντίδα για να μπορούμε να σχολιάζουμε χωρίς ύβρεις όλοι οι ελέυθερα σκεπτόμενοι σχολιαστές.

Grxenos είπε...

Τσαααα γεια σας κορίτσια

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλό βράδυ σε όλους! Ο παρανοϊκός μπαναρίστηκε, τα σχόλια σε όλα τα άρθρα κλείδωσαν για το βράδυ! :)

σεναριολόγος είπε...

xaxaxaxaxa ΦΑΑΑΑΑΑΠ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Με παραδέχεσαι συντονισμό? :)

ellinas magas είπε...

Ποιος μπαναριστηκε?

the eye είπε...

απο αυτο και μονο να καταλαβεις ποσο ασχετος ειναι καποιος...
ειναι οικογενειαρχης ανθρωπος... και κανει σαν 10χρονο...

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

ο GRXENOS, δεν πρόλαβε κιχ να βγάλει.

antilofos είπε...

Φαντάσου να έχεις ξοδέψει μια ζωή ολάκερη να κάνεις προπαγάνδα και ξαφνικά κάποιος να σε διαγραφει. Το άτομο ξόδεψε μια ζωή να κάνει like στον ευατό του με πολλούς λογαριασμούς, τον έτσουξε ταμάλα όπως και να το κάνεις.

σεναριολόγος είπε...

σωστός και καραντίνα χαχαχαχα

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

ccu@cybercrimeunit.gov.gr

ellinas magas είπε...

defencenet Συντονιστής Grxenos • μία ώρα πριν

Φίλε μας υπάρχουν πολλά παράπονα από αναγνώστες ότι υπερβαίνεις την ανοχή μας και χρησιμοποιείς πολλές φορές υβριστικές εκφράσεις. Ελπίζουμε ότι αυτό συνέβη μόνο περιστασιακά και δεν θα αναγκαστούμε να σας διαγράψουμε...

antilofos είπε...

Για να εξαπολύσει ύβρεις μπήκε οπότε καλά του έκανες.

noname είπε...

αυτός λέει ότι βρήκε που μένω , κάτσε θα ρίξω πολύ γέλιο

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Και μπήκε με email με τη λέξη "poutsos", χαχαχα, πόσο γελοίος, χαχαχα

noname είπε...

ο grxenos?

noname είπε...

καλό βράδυ βίτσι

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Να είσαι καλά φίλε, καλό βράδυ!

noname είπε...

χαχαχαχαχ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ 2-3 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΦΑΛΕΣ Ε ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΒΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΩΡΟ

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ εισαι απιστευτος
χαστουκι ολο δικο του

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Εκμεταλλεύεται τη φιλοξενία του ντιφένς για να βρίζει και να απειλεί τους υπόλοιπους σχολιαστές, ντροπή του.

Ναθαναήλ Φιρίκης είπε...

Να τον δεί κανένας ιατρός πρώτα. Ή να κόψει το ποτό ταχέως τον καταστρέφει.

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

γεια σου ρε πουμα λεβεντια!


επρεπε ομως να αφησεις να του απαντουσα(χωρις βρισιες παντα)

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

σιγα μην εχει οικογενεια!
ουτε σκυλος δεν τον αντεχει!

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Ο συγκεκριμένος δεν έχει λογική, δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

ellinas magas είπε...

Η ντροπη φιλε ειναι στο defencenet, τα αλλα ειναι μλκιες. Αυτος ενταξη ειναι βλακας, το def τι κανει? Διαβασε ξανα πως του μιλαει στο σχολιο ο συντονιστης, νομιζεις δεν λεει πολλα αυτο?

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

ειναι κι αυτο!
ατομα με αρνητικο iq!

the eye είπε...

εχει ο χάχας, εχει και ενα κοριτσακι... ελπιζω με αυτο να ειναι πιο σοβαρος...

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

Σπαρτακε ορισμενοι ακομα δεν το εχουν καταλαβει μην τους τσουβαλιαζεις
πραγματικα εχει ατομα αγνα εκει μεσα που δεν παει το μυαλο τους τι συμβαινει

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

πωπω


λες να παρουμε τηλεφωνο στο χαμογελο του παιδιου;
κριμα το παιδι!τι φταιει;

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Δεν μας πέφτει λόγος να τους κάνουμε κουμάντο πώς θα συντονίσουν, δικαίωμά τους, έχεις δίκιο πάντως.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΤΟ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ "ΠΑΡΕΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

ellinas magas είπε...

Ενταξη Βιτσ, κανε μου μια χαρη πλζ, πες μου απο που λεει η ip του πως ειναι?

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Δεν έχω τέτοια πρόσβαση με το disqus. (και να είχα δεν θα το κοινοποιούσα, δεν είναι σωστό)

the eye είπε...

εκτος αυτου ειναι παρανομο, αποτελει προσωπικο του δεδομενο..

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

ψαξε για προγραμματακι

ellinas magas είπε...

Δεν σου λεει 1,2304504 volos πχ? Τελος παντων οκ, καληνυχτα. :)

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Αυτό εννοώ "σωστό"., έχεις απόλυτο δίκιο.

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

1223.5664.776544 μάλαξ Δαφνί

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

καληνυχτα κι απο εμενα!

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλό σου βράδυ Ηλία!

noname είπε...

καληνύχτα

ellinas magas είπε...

Δεν αποτελει προσωπικο του δεδομενο, οπουδηποτε μπαινεις οι σελιδες περνουν οσα περισσοτερα στοιχεια μπορουν για εσενα χρησιμοποιοντας κατα βαση αυτη την ιp, εκτος αυτου η ip που βλεπεις δεν αντιστοιχει στη πραγματικοτητα, εχει να κανει καθαρα με τις πληροφοριες που δινει ο παροχος του ιντερνετ και κατ επεκταση ο ΟΤΕ και μονο σωστες δεν ειναι.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλό βράδυ noname!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Γειά σου φίλε Σπάρτακε, καλό σου βράδυ!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΒΙΤΣΙ ;

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

ναι!
για να εισαι φρεσκος αυριο το πρωι!

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

καλα ρε η γυναικα σου δεν σε κοπαναει το τηγανι στο κεφαλι που καθεσαι με τις ωρες στο πς

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Εγώ πάω για ύπνο! :)

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

καληνύχτα και απο μενα
και να ξέρετε ειστε ολοι πολυ ωραία ατομα

http://www.youtube.com/watch?v=Kay8Y-I2O5U

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

φοραει κρανος!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

καληνυχτα

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Να είσαι καλά φίλε, καλό σου βράδυ!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΤΗΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

καλο σου βραδυ φιλε μου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗ

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

ωρες ωρες να δεις τι ακουω εγω πα πα πα μακρια απο γυναικα με μεγαλο στομα

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

ευτυχως εγω πήρα λαπτοπ και βολεύτηκα
πριν γινόταν πολεμος
καληνυχτα

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

να την παρεις λουλουδια!

Rodrigo Γνωστικιστής είπε...

καλο σου βραδυ φιλτατε σπαρτακε

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΙΣΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

καμια παντοφλα σου πεταει;

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

μαθαινεις μαθαινεις ετσι μπραβο ηλιακο

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΑΣΤΟ ΦΙΛΕ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

αλλιως θα ετρωγες κι εσυ την παντοφλιτσα σου σαν τον γρηγορη!

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

την βαζω κατω και ολα οκ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΗ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ .....

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

αν δει τι γραφεις παω στοιχημα με την πιατελα θα σε κυνηγαει!

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

καληνυχτα

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

γιατι αγαπητε εμεις σπανιες φορες μαλωνουμε και αν ειναι ειναι σοβαρος λογος

the eye είπε...

οι ιστοσελιδες περνουν, καταγραφουν αλλα δεν βγαζουν στην φορα... αυτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! η ip φυσικα και δεν δειχνει με ακριβεια που βρισκεται ο υπολογιστης σου, αυτο ομως το γνωριζει ο παροχος γιατι συνδεει την καθε τηλ. γραμμη με μια ip.
παλαιοτερα χρειαζοτανε εισαγγελικη εντολη για να παρει η αστυνομια την ip σου δηλαδη την ακριβη ταυτοτητα σου απο τον παροχο ο οποιος ηταν υποχρεωμενος μονο τοτε να την δωσει.
τωρα πλεον με μια γνωμοδοτηση που εχει κανει ο αρειος παγος, μπορει να παει ανευ εισαγγελικης εντολης στον παροχο και να ζητησει τα στοιχεια σου, αν προκειται για αυτοφορο αδικημα...
που σημαινει οτι αν εγω κανω αγωγη στον κο grxenos π.χ. για εξυβριση ή συκοφαντικη δυσφήμηση που ειναι αυτοφορο αδικημα, ο κυριος αυτος θα ξημερωσει στα κατα τοπους κρατητηρια...
αυτα βεβαια ειναι ψιλα γραμματα γι' αυτον...
ελπιζω βεβαια να αντιληφθει τα στοιχειωδη καποια στιγμη...

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

στο σπιτι ποιος κανει κουμαντο;

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

διπλα ειναι και απλα με επρηξε να κλεισω

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

ρε ηλιακο μιλας σε ατομο αρκετα δημοκρατη σε ολα..

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

ε κλειστο κι εσυ!
τι θες να θυμωσει;
τοτε δεν θα γλυτωσεις τη παντοφλα

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι το διαδίκτυο όπως νομίζουν μερικοί. Καλό σου βράδυ!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΙ ΓΩ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕ ΜΑΛΩΝΩ ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ .....

Ναθαναήλ Φιρίκης είπε...

Εγώ αποχωρώ φίλτατοι. Τελικώς επιβεβαιώθηκα στην απόφασή μου να μην ξαναέμπω εκεί μέσα. Με σημαδεμένη τράπουλα δεν γίνεται χαίρι ούτε προωθείται διάλογος. Ούτε βεβαίως είχαν αυτό ως στόχο. Ο στόχος τους φαίνεται καθαρά.

Θα καταλάβετε σιγά σιγά τι σήμαινε η ´´ πώληση ´´ σε κάποιον φαινομενικά άσχετο με το αντικείμενο. Αποκαλύπτονται. Και θα αποκαλύπτονται περισσότερο τους δύο επόμενους μήνες φρονώ...

Καλό σας βράδι.

ΥΓ. Φιλική συμβουλή, μην ασχολείσθε μαζί τους , δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχετε στο παιχνίδι τους. Μεγάλα παιδιά είσθε βεβαίως και κάμετε ό,τι θέλετε. Αλλά δεν βελτιώνεσθε εσείς ως άνθρωποι ούτε διαβάζετε κάτι χρήσιμο εκεί πέρα. Ακόμη και ως ψυχαγωγία , αρχίζει και κουράζει , είναι θλιβερό πλέον να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους με τόσο γηρασμένες ιδέες να περιφέρονται και να αλληλουβρίζονται φανταζόμενοι συνομωσίες εναντίον τους ή εναντίον των πιστεύω τους πολιτικών και θρησκευτικών.


ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

και στη δημοκρατια πιστευω σε μια σχεση!
αλλα τις κρισιμες αποφασεις ποιος τις παιρνει;

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

δοκιμασε βαμβακι!

the eye είπε...

καλο βραδυ βιτσι!

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Καλό σας βράδυ φίλτατε, συμφωνώ απόλυτα στο ΥΓ.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΙΛΕ "ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ "ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ;ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

οταν θα μεγαλωσεις και εισαι χρονια με μια γυναικα θα καταλαβεις πολλα
τα παντα μαζι φιλαρακι μου

ΗΛΙΑΣ 100% είπε...

μπα μικρος ειμαι ακομη!


τα υπολοιπα αυριο!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ . ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ !

the eye είπε...

αυτο που θαυμαζω στα ζωντανα ειναι οτι ποτε δεν χανουν την αξιοπρεπεια τους.. πολυ σημαντικο πραγμα. να δουμε εμεις το πιο ''εξελιγμενο ειδος'' ποτε θα το καταφερουμε..

Γρηγορης ετσι απλα είπε...

καλο βραδυ Σπαρτακε και σ ολη την παρεα ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ φιλοι μου και μη

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ .

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

ωδψβδβ

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

O Τυδεας εχει μονο εναν λογαριασμο και κανεναν αλλο. Δεν ομαδοποιειται αν και εγιναν προσπαθειες απο διαφορους. Μπαινει οποτε του καυλωσει και γραφει οτι πιστευει με τον δικο του τροπο. Οταν σε εκνευριζει το οποιο αλανθαστο, δεν κλαιγεσαι χωρις αντικρυσμα αλλα αν εισαι μαγκας παλευεις να το σπασεις. Το οτι δεν μπορεσες ποτε δεν κανει εμενα εκνευριστικο αλλα εσενα αχρηστο λογω του οτι δεν μιλας κατα βουληση αλλα κατα συμφερον και γι αυτο δεν την παλευεις στα επιχειρηματα. Μονη σου διεξοδος εσενα και των αλλων ντροπιασμενων η σπεκουλα, τα ''βαφτισια'' οι δικαιολογιες, οι χαζες κατηγοριες και η φυγη. Ο Παναγος ειναι μεσα στο ντιφενς πριν απο μενα αρα εγω αντιδρουσα σ' εκεινον μιας και εκεινος μου πρωτοαπηυθηνε τον λογο με τον γνωστο του τροπο. Ειναι ομως πιο μαγκας απο σενα και τους φιλους σου να ξερεις....Οι θετικες που του εδινες ειναι για εναν λογο, η ιδεολογια του ειναι υποταγμενη στους συγχρονους φασιστες που χτυπουν την Ελλαδα ενω η δικη μου οχι. Σας ειπα χιλιες φορες πως στηριζω την ΧΑ μεχρι νεοτερας και για συγκεκριμενους λογους. Ξερετε πως; μεσα στο ντιφενς εχω αρπαχτει και με χαυγιτες και με Ορθοδοξους. Κανει μπαμ οτι πιστευω αυτα που λεω και οτι δεν λειτουργω με κενα που τα αφηνω σκετα. ΕΙμαι συνειδητοποιημενος αντιναζιστης και εχω εξηγηθει με επιχειρηματα. Εσεις το ΠΑΙΖΕΤΕ αντιναζι ενω δεν ειστε στην ουσια. Αν δεν τον γουσταρατε για το ντυσιμο η το μαλλι να το καταλαβω αλλα δεν μπορει να τον αποστρεφεστε λογω μεθοδων οταν ειστε υπερμαχοι η ανεκτικοι των ιδιων μεθοδων αλλων προσωπων και καθεστωτων. Χιτλερ, κομμουνιστες, φασιστες, σιωνιστες και συγχρονοι ψευτοδημοκρατες ειναι μισανθρωποι, αντιδημοκρατες και ανθελληνες μεχρι κοκκαλο. Τιποτα λιγοτερο τιποτα περισοτερο. Κατω γραφεις οτι δωσαμε ομηρικες μαχες. Θελω πολυ να δειξεις το λινκ γιατι εγω θυμαμαι να μην ξερεις τι παπαρια να πρωτογραψεις μεσα στην ασχετιλα, τα επιθετα και τις ταμπελες.. Σε αναγκασα μεχρι και νικνειμ να αλλαξεις γιατι ησουν χαζος και το πρωτο σου απεδειξα οτι δεν ηξερες καν τι σημαινει. Πιαστηκες αδιαβαστος και αλλαξες νικνειμ. Τα λεει ολα ψηλε.

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

Με τον γρξενο εχω καρασκυλοβριστει και εχουν παλεψει καποιοι ας το πουμε συνομοιδεατες να τον αφησω ησυχο γιατι ειναι καλο παιδι....Καμμια προθεση δεν εχω να τον στηριξω ομως, εχεις πολλα να μαθεις μικρε για το ποιον της καθε συμπεριφορας. Να σου θυμισω τον μεγκελε οτι ηταν μεσα στην γλυκα, το επιπεδο και την ευγενεια αλλα ηταν εκεινος που εκανε φριχτα εγκληματα σε ανθρωπους. Να σου θυμισω τον Καραισκακη που ηταν ο πλεον αθυροστομος, χωρις ιχνος επιπεδου σαν αυτο που παριστανεις οτι επικροτεις. Εγω βριζω και χωνω ασχημα, ενω εσυ οχι, ομως εκτος του οτι εχω επιχειρηματα κι εσυ ουτε γι αστειο εγω υποστηριζω την χωρα μου η οποια εχει και δικιο και δεν εβλαψε αυτους που την ματωνουν, ενω εσυ υποστηριζεις εγκληματιες φασιστες και στρεφεσαι εναντιων της Ελλαδας με περισια ρουφιανια, υποκρισια και ρατσιστικο δολο μαζι. Μαντεψε, γιατι σας τα χω ξαναπει, ποιος ειναι ο κατπτυστος η ο πιο καταπτυστος

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

Μιλαμε εισαι ξευτερι....

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Γειά σου Τυδέα! Καλά είσαι?

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

Α μπραβο...Ειδες οτι εδω σκεφτηκες σοβαρα και το επεξεργαστηκες ενω ο αλλος ουτε καν??

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

Μια χαρα βιτσιλε. Ωραιο φοντο εχεις στο μπλογκ σου

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Είσαι ευπρόσδεκτος, όπως όλοι οι φίλοι συνσχολιαστές, να γράφεις ελεύθερα τη γνώμη σου εδώ, χωρίς ύβρεις, τρολαρίσματα, προκλήσεις, συκοφαντίες και spam, αυτή είναι η μόνη διαφορά με άλλες ιστοσελίδες. Να είσαι καλά, κι ας διαφωνούμε, αυτή είναι η ουσία του διαλόγου, ο γόνιμος αντίλογος!

ΤΥΔΕΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ είπε...

Ευχαριστω για την φιλοξενια. Θα το σκεφτω....

ΒΙΤΣΙΛΟΠΟΤΣiΤΛΙ είπε...

Σχολιάζουμε κανονικά και στο ντιφ, όλοι οι φίλοι συνσχολιαστές, και σε άλλες ιστοσελίδες που έχουν disqus, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα πουθενά στο disqus, ο καθένας μπορεί να σχολιάζει και σε 1000 ιστοσελίδες, όποτε θέλει.
(εκτός βέβαια απο μερικές ιστοσελίδες που πρέπει να περιμένεις για έγκριση σχολίου, οπότε δεν γίνεται διάλογος έτσι)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1201 – 1310 από 1310   Νεότερο› Νεότερο»

Δημοσίευση σχολίου