Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η συγκλονιστική ομιλία του Stephen Fry για την Ελλάδα και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αρθρο του κ.Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

       (φωτό: Δημήτρης Βίκτωρ)

Ο  Stephen Fry είναι ένας πασίγνωστος Βρετανός συγγραφέας, ηθοποιός, εκφωνητής και πολλά άλλα ακόμη, που η πρόσφατη ομιλία του σε εκδήλωση-ημερίδα , που έγινε στο Λονδίνο, με  θέμα την επιστροφή ή όχι  των Μαρμάρων του Παρθενώνα,μιλώντας μετά τους υποστηρικτές της παραμονής των στο Βρετανικό 
Μουσείο, επιχειρηματολόγησε υπέρ της επιστροφής των στην Ελλάδα, με εκπληκτικά επιχειρήματα και στην κυριολεξία με συγκλονιστικό τρόπο, που άφησαν άφωνους όλους, έτσι που στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο....


Η ομιλία του  Stephen Fry ήταν ένας ύμνος για την  Ελλάδα και τον πολιτισμό της, για ότι προσέφερε στην ανθρωπότητα, καταλήγοντας ότι η ανθρωπότητα της χρωστά τον πολιτισμό, για αυτό που είναι σήμερα  και ότι τα Μάρμαρα θα πρέπει να επιστραφούν και είναι καθήκον και υποχρέωση της Βρετανίας.


To video που παρατίθεται  (7 λεπτών)  θα σας κάνει να ανατριχιάσετε και πρέπει να το δείτε. Αυτή είναι η Ελλάδα μας και δεν είναι καθόλου ασήμαντο, αντιθέτως πολύ σημαντικό και υπέροχο συνάμα, όταν  ένας διάσημος Βρετανός πνευματικός άνθρωπος μιλάει έτσι που κανένας Έλληνας δεν τόλμησε μέχρι τώρα να μιλήσει και να τα πει. Και από την άλλη, το γεγονός αυτό και το συγκλονιστικό βίντεο δεν προβλήθηκε από (σχεδόν  κανένα)  έντυπο και   ηλεκτρονικό Ελληνικό ΜΜΕ, θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό για την Ελλάδα της παρακμής του σήμερα και των "άλλων προτεραιοτήτων",   καθόσον στην προεκλογική παραζάλη που βιώσαμε ήταν πιο σημαντικό να ακούσουμε τους λόγους και τα επιχειρήματα των 39 κομμάτων για τις 21 προνομοιούχες (για τους εκλεγέντες βεβαίως) θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και τις "υποσχέσεις" κάποιων υποψηφίων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που υποσχόταν τα πάντα,  από  τα φιλελληνικά μηνύματα και τους ύμνους για την  Ελλάδα.  Δείτε το βίντεο για να ανατριχιάσετε  και συνάμα να αισθανθείτε υπερήφανοι για την Ελλάδα, την Πατρίδα μας.



ΠΗΓΗ: analystsforchange.org

* ΑΝΤ/ΓΟΣ (ε.α.) ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ:
Υπηρέτησε σε όλες τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του Διοικητικές και Επιτελικές θέσεις. Ακόμη, διετέλεσε Παρατηρητής και Αξ/κος Επιχειρήσεων της ECMM, κατά τον πόλεμο της Βοσνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου