Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ντοκιμαντέρ: "Παγκοσμιοποίηση απο το Α έως το Ω...«Η ζωή δεν είναι για πούλημα»"




"Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την παγκοσμιοποίηση μέσα από τις μαρτυρίες των ηγετών του πλανήτη. Η “πασιονάρια” Λόρι Γουάλλας, ο Γάλλος αγρότης συνδικαλιστής Ζοσέ Μποβέ, η ελληνοαμερικανή Μπέκα Οικονομοπούλου, που συντονίζει τις ενέργειες των αμερικανών φοιτητών, μιλούν για τις κινητοποιήσεις στην Ουάσιγκτον, την Πράγα, τη Βραζιλία, το Κεμπέκ και το Γκέτεμποργκ.


Για την παγκοσμιοποίηση και τις επιπτώσεις μιλούν ακόμη επιστήμονες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο καθώς και ο διάσημος τραγουδιστής Χάρι Μπελαφόντε, πρέσβυς της Ουνέσκο…Υποστηρίζουν ότι η πλήρης απελευθέρωση του εμπορίου και την κίνησης του διεθνούς κεφαλαίου βλάπτει τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και τους εργαζόμενους στα πλούσια κράτη της Δύσης.

Στην Ουάσιγκτον, όπου μεταφέρεται η δράση μετά το Σιάτλ, παρακολουθούμε έναν άνεργο που κοιμάται στον δρόμο, μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις στατιστικές της αμερικανικής κυβέρνησης, εξηγούν οι θεωρητικοί του κινήματος, 37 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Πριν την παγκοσμιοποίηση ήταν 30 εκατομμύρια…"


ΒΙΝΤΕΟ: ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της εκπομπής "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" , του κ. Στέλιου Κούλογλου.


ΠΗΓΗ: www.rwf.gr,  (2001) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου