Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Alfa Romeo 6C 25000 Berlinetta,  δώρο του Μουσολίνι στην ερωμένη του, το 1939


Με εκτιμώμενη σημερινή τιμή του  μεταξύ 1,9 και 2,4 εκάτ, ευρώ....

Η Κλαρέττα Πετάτσι ήταν ο μεγάλος έρωτας του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Και, το 1939 της έκανε δώρο αυτή την πανέμορφη Alfa Romeo 6C 25000 Berlinetta, η οποία θα βγει σε δημοπρασία τον Φεβρουάριο, στο Παρίσι.


Από τον βιογράφο του Νίκολας Φάρερλ, ο Μπενίτο Μουσολίνι έχει παρουσιαστεί ως ένας λάτρης του γυναικείου φύλοι, με πολλές κατακτήσεις στην διάρκεια της ζωής του.



Όμως, από όλες αυτές τις γυναίκες, μια είχε σταθεί στο πλευρό του Ιταλού δικτάτορα, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.  Η Κλάρα Πετάτσι.  Σε μια απόδειξη της αγάπης τους, ο Μουσολίνι προσέφερε δώρο στην Κλαρέττα, μια Alfa Romeo 6C 25000 Berlinetta by Touring. Το σπάνιο συλλεκτικό αυτοκίνητο θα βγει στο σφυρί τον Φεβρουάριο,  στο Παρίσι.



Δεν είναι μόνο η συλλεκτική αξία που έχει το αυτοκίνητο. Αλλά και όλα εκείνα που έχει «περάσει» αλλά, δεν μπορεί να τα διηγηθεί.
Η Πετάτσι πήρε το αυτοκίνητο από τον Μουσολίνι το 1939 και, η Alfa Romeo έγινε το όχημα με το οποίο μετακινούνταν σε όλη την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.



Ο προσωπικός της σοφέρ, ο Φρανς Σπόγκλερ, επιβεβαίωσε αργότερα την ταυτότητα του αυτοκινήτου.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αυτό με το οποίο, στις 27 Απριλίου 1945, ο Μουσολίνι και Πετάτσι συνελήφθησαν από αντάρτες, ενώ ταξίδευαν με ένα κομβόι κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας (κοντά στη λίμνη Κόμο) σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τους διώκτες τους. Στις 28 Απριλίου ο Μουσολίνι και η ερωμένη του εκτέλστηκαν και την επομένη ημέρα, 29 Απριλίου, το σώμα του Μουσολίνι και της Πετάτσι κρεμάσθηκαν ανάδοπα  στην Piazzale Loreto στο Μιλάνο.



Όσον αφορά το αυτοκίνητο, εξαγοράστηκε από έναν αξιωματικό του στρατού των ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ. Ανακαλύφθηκε εκ νέου το 1970 σε ένα αγρόκτημα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.





ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου