Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Economist: "Η πρόταση που δεν θα μπορέσει να απορρίψει ο Τσίπρας"




Τις λεπτομέρειες μιας πρότασης, "την οποία δύσκολα θα μπορέσει να απορρίψει η ελληνική κυβέρνηση", παρουσιάζει ο Economist.


Μονόδρομος η μείωση των συντάξεων 

Σύμφωνα με το περιοδικό, ενώ μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για τα εργασιακά δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο ζήτημα των συντάξεων αφού ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού δαπανάται γι' αυτές. Πηγές αναφέρουν ότι στην Ελλάδα θα δοθεί η δυνατότητα για πλεόνασμα «κάτω του 1%» του ΑΕΠ για το 2015 το οποίο θα φτάσει στο 3,5% έως το 2018, με στόχο να είναι μικρότερες οι δημοσιονομικές πιέσεις.

Νέα επέκταση του προγράμματος

Ο Economist αναφέρει ότι οι πιστωτές θα μπορούσαν επίσης, να συμφωνήσουν σε «μια δεύτερη επέκταση του προγράμματος διάσωσης για αρκετούς μήνες» γεγονός που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ και θα δώσει το χρονικό περιθώριο για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες ενός τρίτου προγράμματος, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.. «Στην συμφωνία θα μπορούσε να προβλέπεται επίσης ότι ένα μέρος των χρημάτων που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να διατεθεί σε αυτό το νέο πρόγραμμα διάσωσης» αναφέρει ο Economist. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στον κ.Τσίπρα θα δοθεί ένα είδος προθεσμίας για να απαντήσει, η οποία ίσως να είναι διάρκειας μιας εβδομάδας.



ΠΗΓΗ: http://www.thetoc.gr/politiki/article/economist-i-protasi-pou-den-tha-mporesei-na-aporripsei-o-tsipras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου