Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

"Ίσως να προλαβαίνουμε ακόμα να σωθούμε ως χώρα. Ίσως…"



"Ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός και το ελληνικό παρακράτος ανθίστανται με νύχια και με δόντια στην όποια προσπάθεια ανάπτυξης. Σκοπός είναι να αποσπάσουν όσο δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τα πιθανά οφέλη, πριν αυτά πραγματοποιηθούν, με τη μορφή μίζας ή στρεβλωμένου πεδίου ανταγωνισμού.

Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι την Ανάπτυξη θα την φέρει η κρατική παρέμβαση.

Ψέμματα! Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παράγει πλούτο. Το δημόσιο μπορεί μόνο να καταναλώσει και να καταστρέψει πλούτο. Πρέπει οι αυταπάτες να διαλυθούν.

Αν είναι να τα καταφέρουμε, να αποφύγουμε να πάρουμε το δρόμο της Σομαλίας και παλαιότερα των Μάγιας και των Αζτέκων, πρέπει να κινηθούμε αστραπιαία.

Τα capital controls σε συνδυασμό με το πάγωμα όλων των εισαγωγών στα 22 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως από τα 150 εκατομμύρια ημερησίως που ήταν πριν τα controls, μεταφράζονται σε κλείσιμο του 85,3% των εισαγωγικών δραστηριοτήτων, και απώλεια των θέσεων εργασίας τους, καθώς και όσων θέσεων εργασίας είναι συνδεδεμένες με αυτές.

Αν είμαστε τυχεροί, η ανεργία τον Οκτώβρη-Νοέμβρη δεν θα ξεπεράσει το 40%. Αν.

Μετράμε μέρες ανάποδα, στην κυριολεξία!

Αυτό όμως που χρειάζεται να κάνουμε για να σωθούμε δεν έχει δείξει κανείς ότι έχει τα «γόνατα» για να το κάνει, όμως: χρειαζόμαστε να μπούμε σε Αναπτυξιακό Αμόκ!

Επαναλαμβάνω: Αναπτυξιακό Αμόκ!

Αυτό σημαίνει ότι από την 130η θέση στην οικονομική ελευθερία παγκοσμίως, κάτω από το Σουρινάμ και αμέσως πάνω από το Μπαγκλαντές, θα πρέπει να «πέσουμε» στην πρώτη δεκάδα!


Με τη βαθμολογία της Ελλάδας στην Οικονομική Ελευθερία στις 54 μονάδες από τις 100, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 60,4 μονάδες και η ευρύτερη περιοχή μας βαθμολογείται με 67 μονάδες, πώς περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα, ή επενδύσεις;

Χωρίς επενδύσεις ανάπτυξη δεν υπάρχει.

Δουλευόμαστε αναμεταξύ μας;

Οι ελεύθερες οικονομίες βαθμολογούνται από 80 και πάνω!

Για να επιζήσουμε χρειαζόμαστε να «πέσουμε» στην Πρώτη Δεκάδα Οικονομικής Ελευθερίας παγκοσμίως!


ΠΩΣ: Θα πρέπει να καταργήσουμε Υπηρεσίες, Οργανισμούς, Υπουργεία, Νόμους, Κανονισμούς! Τελείως!

ΓΙΑΤΙ: Έτσι η Οικονομική Ελευθερία της χώρας θα εκτοξευτεί, και αντί να βγάζουν οι Έλληνες τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θα φέρνουν οι ξένοι επενδυτές τα λεφτά τους εδώ, για επενδύσεις. Οι τράπεζες θα γεμίσουν ξανά χρήματα, καθώς δεν θα υπάρχει ο φόβος να σου τα φάει το Κράτος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Με γεμάτες τράπεζες, με πλειάδα επενδύσεων, χωρίς γραφειοκρατικό περιορισμό και την αδελφή της Γραφειοκρατίας, τη Διαφθορά, θα γεμίσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Χωρίς το κράτος-απατεώνα να μπλέκει στα πόδια του κάθε επενδυτή για να βγάλει τη μίζα του ο κάθε δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός και στρατιές από καρεκλοκένταυρους.

Δεν πρέπει να μας νοιάζει αν συνεχίσουν να παίρνουν το μισθό τους, αρκεί να μην μπλέκουν στα πόδια της παραγωγικής οικονομίας.

Αν τους καταστήσουμε ανίκανους να δηλητηριάζουν την παραγωγική οικονομία, για να πετύχουμε Αναπτυξιακό Αμόκ!

Θα καταργούσα τα πάντα, πλην υπουργείων Οικονομίας, Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, Υγείας&Πρόνοιας και Εξωτερικών.

Όλα τα άλλα κλείσιμο για Αναπτυξιακό Αμόκ!

Για να πάρει μπροστά η ημιθανής οικονομία Ελλάδα πρώτα από όλα πρέπει άμεσα να κλείσουν:

-ΟΑΕΕ

-ΕΟΤ

-ΥΠΑΝ (κυρίως αυτό είναι το μεγαλύτερο βαρύδι όλων)

-και περίπου 20.000 άλλοι άχρηστοι οργανισμοί που μαστίζουν την Ελληνική οικονομία, και την καταδικάζουν στην 130η θέση παγκοσμίως από περίπου 170 χώρες, στην Οικονομική Ελευθερία.

ΟΑΕΕ:

Κλείστε τον ΟΑΕΕ πριν βουλιάξει τη χώρα!

Αν κλείσει τις μισές επιχειρήσεις ο ΟΑΕΕ κυνηγώντας μέχρι θανάτου, δήμευσης και εγκεφαλικού τους μικροεπιχειρηματίες, δεν θα υπάρχει αγορά να εισπράξει φόρους το κράτος, ούτε εργοδότες να πληρώσουν εισφορές του ΙΚΑ.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει ότι το κλείσιμο του ΟΑΕΕ είναι η Ύστατη Πράξη Επιβίωσης της χώρας, πρέπει να το κοιτάξει…

Αυτή τη στιγμή, πέραν της απειλής του να ωθήσει στο κλείσιμο τις λιγοστές εναπομείνασσες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ΟΑΕΕ αποτελεί το σημαντικότερο ουσιαστικό και ψυχολογικό εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα ανάγκης.

Η επιχειρηματικότητα ανάγκης ίσως είναι το τελευταίο φράγμα που χωρίζει από την πείνα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όταν τον Οκτώβρη-Νοέμβρη η επίσημη ανεργία του ιδιωτικού τομέως ξεπεράσει το 40%.

ΕΟΤ:

Όσο υπάρχει ΕΟΤ, ο Ελληνικός Τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας, θα σέρνεται.

Σκοπός του ΕΟΤ δεν είναι να βοηθήσει τον Ελληνικό Τουρισμό να αναπτυχθεί, αλλά να εμποδίσει την ανάπτυξή του.

Βλέπε τις 10.000 υπογραφές και 25 χρόνια καθυστέρηση για να χτιστεί ένα πεντάστερο resort στην μέση του πουθενά!

Ο ΕΟΤ κοστίζει στην κοινωνία πολλές μονάδες ανάπτυξης του ΑΕΠ και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελληνική Οικονομία!

Η μόνη αναπτυξιακή πολιτική που δούλεψε ποτέ είναι η απεμπλοκή του κράτους.

Κάλλιστα κάποιες λειτουργίες του που ίσως να είναι χρήσιμες, αν και αμφιβάλλω ότι έχει τίποτα χρήσιμο, μπορεί να τις κρατήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μόνο η εμπλοκή του ΕΟΤ στην ενοικίαση κατοικιών κοστίζει πιθανά 1,5 δισ. ευρώ, και ευθύνεται για 75.000 θέσεις ανεργίας.

Συνολικά υπολογίζω ότι η λειτουργία του κοστίζει πάνω από 250.000 θέσεις ανεργίας, και μόνο από την τουριστική ανάπτυξη που εμποδίζει.

Κλείστε τον ΕΟΤ πριν αυτός κλείσει τη χώρα!

ΥΠΑΝ:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης μοναδικό σκοπό έχει να εμποδίζει την ανάπτυξη με αδειοδοσίες και εμπλοκή του στην διαδικασία ανοίγματος επιχειρήσεων.

Ό,τι δεν ενέχει κίνδυνο για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον όμως δεν θα έπρεπε να χρειάζεται αδειοδότηση. Πλήρης απελευθέρωση των πάντων πλην των επικίνδυνων.

Υπόψιν ότι οι νόμοι του Ελληνικού κράτους, με προεξέχοντες εκείνους του ΥΠΑΝ, εμποδίζουν τη δημιουργία μονάδων ήπιας βιομηχανικής/βιοτεχνικής δραστηριότητας στην Αττική, που είναι ο τόπος κατοικίας του 45% του Ελληνικού Πληθυσμού.

Κατάργηση τώρα!

Ταυτόχρονα, για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις από άλλους οργανισμούς/υπηρεσίες, πρέπει να προωθήσουμε 100 έργα όπως το περίφημο Κόστα Ναβαρίνο που πήρε 25 χρόνια για να ξεμπλέξει, με την διαδικασία των Ολυμπιακών Ακινήτων. Μπάμ και κάτω!

Αν δε γίνουμε χώρα τώρα, θα πεινάσει κοσμάκης το χειμώνα, θα βγουν τα κουμπούρια, και οι βολεμένοι, οι διεφθαρμένοι και οι ξεκούραστοι θα πληρώσουν την επιμονή τους να μας κρατούν στον 19ο αιώνα, με το μαλακό υπογάστριό τους, από αυτούς που δεν θα μπορούν να μεταναστεύσουν.

Οι μέρες μετράνε ανάποδα!

Ασχοληθείτε εσείς με τα ενδοκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα απολιθώματα και σούργελα της πολιτικής!

Μόνο μη παραπονεθείτε ότι δεν σας το είπα εγκαίρως ή αρκετά ξεκάθαρα:

-Πάμε για συντριπτική σύγκρουση.

-Το χειμώνα.

-Με το κεφάλι.

-Στο κράσπεδο.

Τέρμα τα ψέμματα!"


ΠΗΓΗ: freewill.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου