Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Επίσκεψη Γάλλων βουλευτών στην Κριμαία προκαλεί αντιδράσεις.


Οι Γάλλοι βουλευτές εξήγησαν, γιατί θεωρούν την Κριμαία μέρος της Ρωσίας...

Την αποστολή των Γάλλων βουλευτών με επικεφαλής τον βουλευτή της Εθνικής Συνέλευσης Τιέρρι Μαριάνι που έφτασε την Πέμπτη στη Μόσχα, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας Σεργκέι Ναρίσσκιν...
μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Russia 24».

«Γνωρίζω για τα σχέδιά σας να περάσετε μιάμιση μέρα στην Κριμαία, το έχετε προγραμματίσει ", είπε, αφού συμβούλευσε στους Γάλλους βουλευτές να μιλήσουν με κατοίκους της χερσονήσου. "Είμαι σίγουρς ότι οι άνθρωποι θα σας μιλήσουν ειλικρινά και θα πουν τι αισθάνονταν και πώς ζούσαν όλα αυτά τα 23 χρόνια, αρχίζοντας από το 1991 μέχρι το 2014, όταν λόγω περιστάσεων η Κριμαία στην ουσία ειρηνικά κατακτήθηκε από την Ουκρανία», τόνισε ο Ναρίσσκιν.

Όπως είπε Ο Τιέρρι Μαριάνι, οι Ρώσοι δεν καταλαβαίνουν γιατί η Ευρώπη εισάγει όλο και περισσότερες κυρώσεις, ενώ στην Ουκρανία έχει σχηματιστεί ένας διάλογος. Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία η Δύση έχει εφαρμόσει τις κυρώσεις 4 φορές. Τα πρώτα δύο κύματα ακολούθησαν μετά την ένταξη της Κριμαίας, το τρίτο μετά τη συντριβή του μαλαισιανού Boeing, αν και εκείνη τη στιγμή δεν έχει ξεκινήσει καν η ανάκριση, τονίζει ο βουλευτής. Είναι παράλογο να εφαρμόζονται οι κυρώσεις, ενώ δεν έχει αποδειχτεί η ποινή, θεωρεί ο Γάλλος πολιτικός. Το τέταρτο κύμα των κυρώσεων ήταν ακόμη πιο παράλογο, επειδή ακριβώς την ίδια στιγμή άρχισε ο διάλογος μεταξύ του Ποροσσένκο και του Πούτιν.

Το μέλος της αποστολής Νικολά Ντιούικ δήλωσε ότι στηρίζει την ένταξη της χερσονήσου στη Ρωσία.

"Όλοι μας θεωρούμε ότι η Κριμαία είναι η Ρωσία ", υπογράμμισε ο Ντιούικ. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπερασπίστηκε τον ορθόδοξο πληθυσμό της Κριμαίας από τον Εμφύλιο πόλεμο. Αν η Κριμαία δε εντασσόταν στη Ρωσία, θα είχαν εκεί τον πόλεμο με τους εξτρεμιστές, όπως είναι ο Πιότρ Ποροσσένκο, θεωρεί ο Γάλλος βουελυτής.

«Μερικοί από εμάς θεωρούν ότι ηΚριμαία από εδώ και πέρα είναι ένα αναπόσπαστό μέρος της Ρωσίας. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται με ιστορικές προϋποθέσεις και συνάδει με την άποψη του πληθυσμού της Κριμαίας και όλες τις πολιτισμικές αρχές τις οποίες ακολουθεί και με τον ίδιο τον πολιτισμό. Τη θέση αυτή ακολουθώ κι εγώ ο ίδιος, και άλλοι βουλευτές που είναι στην αποστολή μας», δήλωσε στους Ρώσους δημοσιογράφους ο Γάλλος βουλευτής Τιέρρι Μαριάνι.

Η επίσκεψη της γαλλικής αποστολής στην Κριμαίας είναι απόδειξη των αναποτελεματικών κυρώσεων, δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας Σεργκέι Αξιόνοφ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI. Κατά τη γνώμη του ηγέτη της χρεσονήσου, οι βουλευτές θα μπορέσουν να διαπιστώσουν κατά πόσον ασφαλής τώρα είναι η ζωή στην περιοχή, καθώς και ότι την απόφαση για την ένταξη της Κριμαίας στο σύνολο της Ρωσίας οι κάτοικοι της χερσονήσου πήραν στο δημοψήφισμα μόνοι τους.



ΠΗΓΗ: http://e-diseis.gr/fullpost/?c=14286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου