Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Νεοελληνικό νταηλίκι και ανομία? Προπηλακισμός εφοριακών σε πανηγύρι στη Ρόδο...


«Θέλετε να σβήσετε τα ήθη και τα έθιμα», φώναζαν στους ελεγκτές... (έθιμο η φοροδιαφυγή??? πρωτότυπη άποψη...)



Προπηλακισμός εφοριακών από δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν στο πανηγύρι των Μαριτσών, στη Ρόδο, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Ροδιακή" τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, δέχθηκαν την οργή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αρχικά τους αποδοκίμασαν...

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το περιστατικό δεν έμεινε μόνο στις αποδοκιμασίες. Συνεχίστηκε με ύβρεις και άγριο προπηλακισμό, γεγονός που υποχρέωσε το κλιμάκιο των εφοριακών να καλέσει σε βοήθεια την Αστυνομία.
Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού έφθασε στο σημείο και στην κυριολεξία φυγάδευσε τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.
Για το περιστατικό αυτό το οποίο αξιολογείται ως σοβαρό, ενημερώθηκε απευθείας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας η φοροδιαφυγή

"Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών,  θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί είναι ένας αγώνας που μας  αφορά όλους και όλες", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με αφορμή το επεισόδιο στη Ρόδο.
"Η φοροδιαφυγή είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας, εντείνει τις φορολογικές ανισότητες και αδικίες και όποιος την ανέχεται είναι συνένοχος στο έγκλημα αυτό¨, αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ και προσθέτει:
"Φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα έσοδα, χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία,  και  στο βάθος περιστολή της εθνικής κυριαρχίας και συνεχή εξάρτηση από τους δανειστές.
Η προσπάθεια αυτή αν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει, γι αυτό θέλουμε την κοινωνία να είναι στο πλευρό μας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα, τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι  συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά αυτήν την μάχη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Δηλώνουμε ότι και μέσα από τις υπάρχουσες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε  το δημόσιο συμφέρον. Γεγονότα σαν αυτό της Ρόδου, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών".


ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/story/3050904/agrios-propilakismos-eforiakon-sti-rodo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου