Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σχέδια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν






Σενάρια προκειμένου να βγουν από τη Ζώνη Σένγκεν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία και όλες οι ανατολικές χώρες, ως μέτρο για την βελτίωση της ασφάλειας των υπολοίπων χωρών, αποκαλύπτει η Dail Mail. 


μίνι Σένγκεν

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία μας «μικρής Σένγκεν» στην οποία θα ανήκουν μόνο το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για αυστηρότερους ελέγχους διαβατηρίων, ώστε να ελέγχονται οι μετακινήσεις όσος τα ονόματα περιλαμβάνονται στις λίστες των διωκτικών αρχών 

Η εφημερίδα προσθέτει ότι επανασχεδιασμός της Ζώνης Σένγκεν θα συζητηθεί στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Αβραμόπουλος: Να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία της συνθήκης

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η Σένγκεν έχει πρόβλημα και όλα τα μέρη προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να ελαφρύνουμε το βάρος που δημιούργησε η προσφυγική κρίση», είπε διπλωμάτης της ΕΕ στη βρετανική εφημερίδα και [πρόσθεσε: «Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε μία λύση, αλλά συζητάμε μεταξύ μας διάφορε επιλογές πριν από τη σύσκεψη της Παρασκευής».

Ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί το αν πρέπει να παραμεριστεί η συνθήκη Σένγκεν. «Αν αξιοποιήσουμε πλήρως τα εργαλεία που μας δίνει η Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα θα είναι προστατευμένα με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Δεν σκοπεύουμε να ανοίξουμε συζήτηση για το μέλλον της Σένγκεν, που είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης», ανέφερε.  




ΠΗΓΗ: http://www.thetoc.gr/diethni/article/sxedia-eksodou-tis-elladas-apo-tin-zwni-sengken

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου