Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ψάχνουν μέτρα 1,8 δισ. ευρώ έως το Σάββατο

 


Οι δανειστές φαίνεται ότι συμφωνούν με το σενάριο της Κομισιόν για περίπου 6 δισ. ευρώ στην τριετία.

Μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ αναζητεί έως το Σάββατο η κυβέρνηση, που βιάζεται να κλείσει την αξιολόγηση το αργότερο έως τις 15 Απριλίου, πριν την εαρινή σύνοδο του Δ.Ν.Τ. 


Κυβερνητικές πηγές παραδέχονταν, ωστόσο, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, ότι υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα, αφού οι επιλογές σε έμμεσους φόρους εξαντλούνται.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, επιβεβαίωναν τις πληροφορίες του fortunegreece ότι τα μέτρα που αναζητούνται έως το 2018 ανέρχονται σε 3% του ΑΕΠ και όχι 4,5% που ζητούσε το Δ.Ν.Τ., καθώς οι δανειστές φαίνεται ότι συμφωνούν με το σενάριο της Κομισιόν για περίπου 6 δισ. ευρώ στην τριετία, ενώ υποστήριζαν ότι εάν κλείσει το Ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό κενό έχει κλείσει ουσιαστικά και η αξιολόγηση.

Παράλληλα, συζητούν τρόπους προκειμένου οι επιβαρύνσεις να μοιραστούν σε περισσότερες δόσεις. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, υποστήριζαν ότι αναζητείται φόρμουλα, ώστε ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις, εφόσον οι δηλώσεις υποβληθούν τον Απρίλιο.

Η πληρωμή του φόρου θα γίνει έως τον Δεκέμβριο, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται τον Μάιο.

Επιδιώκει ακόμη να αναβάλλει την αύξηση κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, που έχει συμφωνηθεί για την 1η Ιουνιου στα 4 νησιά που επιβαρύνονται περισσότερο από τις προσφυγικές ροές, δηλαδή τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Κω. Φυσικά και τα δύο μέτρα, τελούν υπό την αίρεση της Τρόικας.

Στο οικονομικό επιτελείο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις δηλώσεις Σόιμπλε, που μεταθέτουν τη συζήτηση για το χρέος.

Κυβερνητικές πηγές αν και δεν σχολίαζαν τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι δεν επείγει η συζήτηση για το χρέος, έδειχναν προβληματισμένα, ωστόσο, επισήμαιναν ότι το Δ.Ν.Τ θα επιμείνει.



 

ΠΗΓΗ: http://www.fortunegreece.com/article/mia-evdomada-prothesmia-gia-metra-toulachiston-18-dis-evro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου