Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Οι πόλεις με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

 


Κάθε χρόνο, η Mercer, η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού, δημοσιεύει τον Δείκτη Ποιότητας Ζωής στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύονται οι πόλεις με την καλύτερη και τη χειρότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Η κατάταξη των χωρών γίνεται βάσει της αξιολόγησης μίας σειράς επιμέρους δεικτών: 1)το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον (πολιτική σταθερότητα, εγκληματικότητα, επιβολή του νόμου), 2) το οικονομικό περιβάλλον, 3) το κοινωνικο-πολιτιστικό περιβάλλον (διαθεσιμότητα των μέσων ενημέρωσης, λογοκρισία, περιορισμοί προσωπικής ελευθερίας), 4)υγειονομική περίθαλψη, 5) εκπαίδευση, 6) δημόσιες υπηρεσίες και μεταφορές, 7) αναψυχή, 8) καταναλωτικά αγαθά, 9)στέγαση, 10)φυσικό περιβάλλον.

15. ΤΡΙΠΟΛΗ, ΛΙΒΥΗ


Η πόλη είναι ισοπεδωμένη από τον εμφύλιο, ακόμη και το αεροδρόμιό της είχε μετατραπεί σε πεδίο ένοπλων συγκρούσεων το καλοκαίρι του 2015. Όλες οι πρεσβείες έχουν κλείσει, ενώ μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πλημμυρίσει τη χώρα, λόγω της εγγύτητάς της με την Ευρώπη.

14. ΝΙΑΜΕΥ, ΝΙΓΗΡΑΣ


Οι διαμαρτυρίες, η κυβερνητική διαφθορά και τα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που καταγράφονται στην Νιαμέυ, φέρνουν αυτή την πόλη στη 14η θέση της λίστας.

13. ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ


Η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, όπως και η υπόλοιπη χώρα, εξαρτάται από τη γεωργία για την οικονομική της ανάπτυξη. Όμως, η πολιτική αστάθεια εμποδίζει κάθε πιθανότητα συνεχούς ανάπτυξης.

12. ΜΠΑΜΑΚΟ, ΜΑΛΙ


Η πόλη κλονίστηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου έτους, όταν ισλαμιστές μαχητές πήραν 170 ομήρους και σκότωσαν 20 από αυτούς στο ξενοδοχείο Radisson Blu.

11. ΝΟΥΑΚΣΟΤ, ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ


Η πόλη ήταν αρχικά ένα μικρό χωριό, με μικρή σημασία για τη χώρα μέχρι το 1958, όταν και άρχισε να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και να εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στη Σαχάρα. Ωστόσο, ο υπερπληθυσμός, η ξηρασία και η φτώχεια την έχουν καταστήσει μία από τις μεγαλύτερες φτωχογειτονιές της περιοχής.

10. ΚΟΝΑΚΡΙ, ΓΟΥΙΝΕΑ


Η πόλη που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στα ζητήματα προσωπικής ασφάλειας. Το βίαιο έγκλημα, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες δημιουργούν εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες.

9. ΚΙΝΣΑΣΑ, ΚΟΝΓΚΟ


Οι εθνικιστικές συγκρούσεις στην πόλη είναι ευρέως διαδεδομένες και πολλές είναι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που πασχίζουν χρόνια να παρέμβουν και να παράσχουν βοήθεια στην πόλη και στη χώρα.

8. ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ, ΚΟΝΓΚΟ


Η πρωτεύουσα της χώρας φιλοξενεί διαρκώς μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, οι οποίες οδηγούν συχνά σε θανάτους διαδηλωτών από τα πυρά αστυνομικών.

7. ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΣΥΡΙΑ


Η συνεχιζόμενη βία στην πόλη και οι πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν την καθημερινότητα των εναπομεινάντων κατοίκων της πολύπαθης Δαμασκού.

6. ΝΤΖΑΜΕΝΑ, ΤΣΑΝΤ


Η πόλη, που αποτελεί μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, έχει πέσει στα χέρια των της ομάδας ισλαμιστών Boko Haram. Η οργάνωση πραγματοποιεί συχνές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη.

5. ΧΑΡΤΟΥΜ, ΣΟΥΔΑΝ


Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Σουδάν και η βασικότερη περιοχή στρατολόγησης νέων μελών για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

4. ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ, ΑΙΤΗ


Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής μαστίζεται από το βίαιο έγκλημα και έχει καταστεί πλέον επικίνδυνη για τους τουρίστες. Οι βιασμοί και οι ληστείες είναι κοινές, ενώ υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση της βίας.

3. ΣΑΝΑΑ, ΥΕΜΕΝΗ


Η μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς, καθώς η χώρα έχει γίνει πεδίο μάχης στον πόλεμο μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.

2. ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ, ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η πρωτεύουσα της χώρας μαστίζεται από τη φτώχεια και είναι χιλιάδες οι πολίτες που βασίζονται στην εξωτερική βοήθεια για την επιβίωσή τους. Επιπλέον, βίαιες θρησκευτικές συγκρούσεις ξεσπούν τακτικά στην περιοχή.

1. ΒΑΓΔΑΤΗ, ΙΡΑΚ


Η πρωτεύουσα του Ιράκ έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές της από τους συνεχής πολέμους και τη διαρκή βία στην περιοχή. Πλέον, οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με του μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).



ΠΗΓΗ: http://www.fortunegreece.com/photo-gallery/aftes-ine-i-polis-me-ti-chiroteri-piotita-zois-ston-kosmo/#16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου