Το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο...
Στην Ντονατέλα Βερσάτσε, στον Ιαν Σράγκερ, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του Studio 54 και δημιουργός του πρώτου boutique hotel μαζί με τον Φίλιπ Σταρκ, στους «Los Angeles Times» και στους «New York Times».
Τώρα λανσάρει το πρώτο υπογεγραμμένο ελαιόλαδο στον κόσμο. Μπορείς να το παραγγείλεις με την υπογραφή σου πάνω ως μεταξοτυπία, είναι limited production, αριθμημένο μπουκάλι, και περικλείεται σε χειροποίητη κασετίνα από λευκό λακαρισμένο μασίφ ξύλο, με δύο πλακέτες λευκόχρυσου. Η τιμή του, 11.000 ευρώ...
«Μπορώ να μιλήσω άφοβα για την ποιότητά του, καθώς το προϊόν μου έχει περάσει από επίσημες χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις. Πήρα, μάλιστα, και ασημένιο βραβείο στο New York Festival, αλλά στοχεύω στο χρυσό», τονίζει χαρακτηριστικά και οι πρωτιές του «Lambda» δεν σταματούν εδώ.
Το «λ» ή «Lambda», όπως ονομάζεται το ελαιόλαδο πολυτελείας, πήρε το όνομά του από το αρχικό γράμμα της λέξης «λάδι» και τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name, γεγονός που οφείλεται στην προσπάθεια του κ. Κολιόπουλου να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας σε πανάκριβο gift box, το οποίο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Ο ίδιος, ο οποίος δεν έχει βγει ποτέ στο εξωτερικό, κατάφερε μέσω του laptop του να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods».
Λάδι λάμδα. Ελληνικό προϊόν, ελληνική εταιρεία. Η εταιρεία Speiron είναι η πρώτη εταιρεία που παρασκευάζει ultra premium extra virgin ελαιόλαδο και το εξάγει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Πρόκειται για το ακριβότερο λάδι στον κόσμο. Αφιλτράριστο, πλήρους καθαρότητας, έχει πολύ μικρή οξύτητα 0,29° (συγκομιδή 2009-2010), έντονες φρουτώδεις νότες και μια γεύση αξεπέραστη. Προέρχεται από ελιές κορωναίϊκες προερχόμενες από την περιοχή Κρίτσα της Κρήτης. Το λάδι εξάγεται με το χέρι και σε ψυχρή πίεση ενώ η διαδικασία παραγωγής εξασφαλίζει ότι οι ελιές πιέζονται εντός μέγιστης διάρκειας 8 ωρών από τη συγκομιδή . Εμφιαλώνεται χωρίς μηχανικά μέσα , μία μία φιάλη, έτσι ώστε να μειώσουν την οξείδωση και να μεγιστοποιήσουν τη φρεσκάδα.
Το λάδι λάμδα / lamda θα το βρείτε σε επιλεγμένα πολυτελή καταστήματα gourmet και high-end ξενοδοχεία. Θα το βρείτε επίσης στα Harrods του Λονδίνου στην ειδική αίθουσα τροφίμων αλλά και σε πολλές χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Γκονγκ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κολλιόπουλος προτείνει σύντομη κατανάλωση από την στιγμή που θα ανοιχτεί η φιάλη ώστε να διαφυλαχτούν οι ιδιότητες του λαδιού από την οξείδωση.
Η τιμή του είναι τσουχτερή... $50 για κάθε μπουκάλι των 500 ml (με ελάχιστη παραγγελία τα δύο μπουκάλια) ή στα $200 το μπουκάλι που συνοδεύεται από υπογεγραμμένη συσκευασία δώρου! Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται έχει το κοινό του αφού πουλά σε όλο τον κόσμο!
ΠΗΓΕΣ: http://www.sugar-mall.kapa-hosting.com/arthra-kai-nea/255-to-akrivotero-ladi-ston-kosmo
zeolado
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου