Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τούρκοι στρατιωτικοί στο ΝΑΤΟ καταγγέλλουν τη… μαφία Ερντογάν

 

Σε μαζικές εκκαθαρίσεις αξιωματικών, όχι μόνον εντός της Τουρκίας αλλά και στις στρατιωτικές αποστολές στο ΝΑΤΟ, καθώς και στις τουρκικές πρεσβείες στη Δύση και σε άλλες χώρες, έχει προχωρήσει η Αγκυρα. Ενδεικτικές του κλίματος τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων που επικρατούν στους κόλπους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, είναι οι επιστολές δύο στρατιωτικών στελεχών της Τουρκίας που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, προς την ηγεσία του Οργανισμού. Τις επιστολές αυτές, τις οποίες παρέλαβαν στρατιωτικοί παράγοντες Δυτικών χωρών – εταίρων της χώρα μας αποκαλύψε ο χθεσινός Τύπος της Κυριακής.

Σε αυτές, ο αξιωματικός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αζίζ Ερντογκάν, και ο ταγματάρχης, Εντζίν Τουρκμέν, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τις διώξεις στη γείτονα, ενώ φτάνουν στο σημείο να παρομοιάσουν την κυβέρνηση Ερντογάν με τη Μαφία, λέγοντας ότι κρατάει όμηρους τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, για να τους εξαναγκάσει να γυρίσουν στην Τουρκία. Οι ίδιοι, επίσης, αναφέρουν ότι, εξαιτίας των μαζικών καρατομήσεων, έχει μειωθεί όχι μόνον η επιχειρησιακή ικανότητα των τουρκικών Ε.Δ., αλλά έχει ατονήσει ολόκληρη η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να είναι ανίκανο να πραγματοποιήσει «αποστολή ταχείας αντίδρασης».

Και οι δύο στρατιωτικοί τονίζουν ότι έχουν κυριολεκτικά αποψιλωθεί οι στρατιωτικές αποστολές της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και σχεδόν σε όλες τις πρεσβείες, «από την Ιταλία έως την Αιθιοπία και ολόκληρο τον κόσμο», όπως γράφουν. Ως γνωστόν, και από την Ελλάδα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής, ο επικεφαλής της και ο ναυτικός ακόλουθος, το καλοκαίρι «απέδρασαν» προς την Ιταλία, όταν πληροφορήθηκαν ότι ανακαλούνται στην Τουρκία. Αγνωστο είναι εάν παραμένουν στην Ιταλία ή μετέβησαν στη συνέχεια αλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει γενικότερα κλίμα αναταραχής στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Κρήτη, δεν παρίστατο ο Τούρκος πρέσβης. Κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς αυξάνει τις υποψίες ότι συνολικότερα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει πέσει στη δυσμένεια του «συστήματος» Ερντογάν. Εκτός των άλλων, στην Ελλάδα έχουν ζητήσει άσυλο οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι απέδρασαν με ελικόπτερο από τη γείτονα, όταν φάνηκε ότι αποτυγχάνει το πραξικόπημα. Της υπόθεσής τους έχει επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, αν και, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις στην υπόθεσή τους.

Διώξεις

Οι επιστολές των δύο στρατιωτικών προς το ΝΑΤΟ εστάλησαν στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερα λεπτομερής είναι η περιγραφή που κάνει το στέλεχος της τουρκικής αντιπροσωπίας στο ΝΑΤΟ (TUR MILREP – Turkish Military Representative), Αζίζ Ερντογκάν. Ιδού τι έγραψε για τις μαζικές διώξεις των στρατιωτικών στις διοικήσεις του ΝΑΤΟ:

«Εργάζομαι στο ΝΑΤΟ από το 2013. Ηθελα να γράψω ένα πολύ φιλικό αποχαιρετιστήριο γράμμα. Δυστυχώς, όπως γράφει και ο Τούρκος συνάδελφός μου στο HQ SACT (σ.σ. Headquarters Supreme Allied Commander Transformation – ΝΑΤΟ), στην επιστολή του που σας επισυνάπτω, είμαι κι εγώ, όπως και αυτός, σε κατάσταση σοκ, εξαιτίας της απόλυσής μου. Απόλυση χωρίς καμία αιτιολογία και εξήγηση. Να είστε βέβαιοι ότι εμείς οι δύο δεν είμαστε οι μοναδικοί. Μαζί με εμάς, δεκάδες Τούρκοι συνάδελφοί μου στο NATO HQ, AIRCOM RAMSTEIN, USCENTCOM, SACT MONS, IFC HQ, NAEW HQ, όπως επίσης και στρατιωτικοί ακόλουθοι σε όλο τον κόσμο, από την Ιταλία έως την Αιθιοπία, απολύθηκαν. Φοβάμαι, μάλιστα, ότι δεν θα είμαστε οι τελευταίοι. Ενδεικτικό παράδειγμα όσων γράφω είναι ότι στα κεντρικά του ΝΑΤΟ έμεινε μόνον ένας από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία (TURAF). Οι υπόλοιποι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή μας στο ΝΑΤΟ. Να σημειωθεί ότι κοινός παρονομαστής όλων αυτών των θυμάτων είναι ότι όλοι τους έχουν πάρει μια πολύ δυτική εκπαίδευση και έχουν κοσμική νοοτροπία».



ΠΗΓΗ: http://www.eleftherostypos.gr/diethni/35953-tourkoi-stratiotikoi-sto-nato-kataggelloun-ti-mafia-erdogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου