Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΑΒ: Διακομιδές ασθενών με «σαράβαλα» ασθενοφόρα – Τα κοντέρ γράφουν έως και 900.000 χιλιόμετρα!

 


Για  τραγική κατάσταση στον χώρο της διακομιδής ασθενών με οχήματα του ΕΚΑΒ κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ μέσω στοιχείων που δίνει στη δημοσιότητα.


Περιγράφοντας τα εμπόδια με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες, όταν πρόκειται να μεταφέρουν δικό τους άνθρωπο σε εφημερεύον Νοσοκομείο η ΠΟΕΔHΝ αναφέρει ότι τα προαύλια που στεγάζονται οι Διευθύνσεις των ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, έχουν καταντήσει Νεκροταφεία Ασθενοφόρων και επιπρόσθετα απαριθμεί τα πρωτόγονα μέσα με τα οποία μεταφέρονται οι ασθενείς στα νοσοκομεία όπως, μπουλντόζες, αγροτικά οχήματα, Ι.Χ., γαϊδούρια, μουλάρια, άλογα κ.α.

Οχήματα που έχουν διανύσει κατά μέσο όρο 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα, (!!!) εκδηλώνουν συνεχώς βλάβες, ακόμη και φωτιά κατά τη διάρκεια διακομιδών επειγόντων περιστατικών. Κάθε διακομιδή που ολοκληρώνεται είναι άθλος για τους διασώστες και το σύστημα υγείας.


Όπως  επισημαίνεται, η Διοίκηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν αντιλαμβάνονται, λόγω κομματικού φανατισμού, το δράμα που ζουν οι άνθρωποι που η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή και δεν βρίσκουν Ασθενοφόρο για διακομιδή σε εφημερεύον Νοσοκομείο.



Μάλιστα προς επαλήθευση των στοιχείων που παραθέτονται στο εν λόγω κείμενο, η ομοσπονδία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία Ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούργια (αγορασμένα από την Υγειονομική Περιφέρεια). Οι τρεις διαθέσιμοι οδηγοί του Κέντρου Υγείας κινούν ένα παλαιότερο, σε καλή κατάσταση Ασθενοφόρο. Τα δύο καινούργια είναι κλειδωμένα σε ένα προσωρινό γκαράζ. Οι θεομπαίχτες κλείδωσαν δύο καινούργια Ασθενοφόρα στο γκαράζ αντί να τα διαθέσουν σε άλλη Περιφέρεια που έχει μεγάλη ανάγκη και πεθαίνουν οι άνθρωποι.

Μεταξύ άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συντήρησης κάθε οχήματος έχει υπερβεί έως τώρα δύο και τρεις φορές την αξία του ίδιου του οχήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Έλληνα φορολογούμενο.


Επιπλέον,λόγω της υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ οι επισκευές των βλαβών γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς καθότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ενώ εργαζόμενοι αγοράζουν οι ίδιοι γνήσια ανταλλακτικά για να μην «κλειστεί» το ασθενοφόρο του Τομέα τους.



 
ΕΚΑΒ 1ης Περιφέρειας - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Με κλειστούς Τομείς και χωρίς διαθέσιμα ασθενοφόρα οχήματα, τίθεται σε αμφισβήτηση η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ στην Αττική.

Σύμφωνα με την παραδοχή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ στο σχετικό Δελτίο Τύπου ο μέσος όρος των Ασθενοφόρων στην Αττική σε πρωινή βάρδια, ξεπερνά τα 63 οχήματα! Δηλαδή κατά τα δικά τους λεγόμενα ένα ασθενοφόρο όχημα για 100.000 κατοίκους της Αττικής! Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα κάλυψης η αναλογία είναι 1 προς 30.000 κατοίκους!

ΕΚΑΒ 2ης Περιφέρειας (Κεντρικής Μακεδονίας)

Στον νομό Θεσσαλονίκης 18 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά 22-23 ασθενοφόρα. Στη κίνηση με βάση το πληθυσμό θα έπρεπε να είναι τα διπλάσια.

ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας (Δυτικής Ελλάδας)

18 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες και 5-10 Ασθενοφόρα στα συνεργεία καθημερινά. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη την Δυτική Ελλάδα 20-21 ασθενοφόρα. Στην κίνηση με βάση τον πληθυσμό και την έκταση θα έπρεπε να είναι τα τριπλάσια.

ΕΚΑΒ 5ης Περιφέρειας (Θεσσαλίας)

17 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Τα 6 από αυτά είναι για απόσυρση. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη την Θεσσαλία 21-22 ασθενοφόρα. Θα έπρεπε με βάση το πληθυσμό και την έκταση να είναι τα τριπλάσια.



ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/ellada/566170/poedhn-diakomides-asthenwn-me-sarabala-asthenofora-ndash-ta-konter-grafoyn-ews-kai-900-000-xiliometra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου