Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Οι μυστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας για τη σύλληψη του Σώρρα

 

Μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής στο Αίγιο για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα έφερε στο φως η σύλληψη ενός 19χρονου Πακιστανού, τη Δευτέρα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ομοεθνούς του, τον περασμένο Μάρτιο στον Πύργο. Ο νεαρός συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα σε χωριό κοντά στην πόλη του Αιγίου. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, που βρίσκονταν υπό μυστικότητα στην περιοχή. Εις βάρος του, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας για ανθρωποκτονία, ενώ για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται και έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν και μία 23χρονη Ελληνίδα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, πηγές από την Αστυνομία λένε ότι ο πραγματικός λόγος για την παρουσία των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής στο Αίγιο δεν ήταν η σύλληψη του καταζητούμενου Πακιστανού, αλλά ο εντοπισμός του εδώ και καιρό καταζητούμενου επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμη Σώρρα. Στα τέλη Μαρτίου, εξάλλου, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας (ΥΔΕΖΙ) είχαν ταξιδέψει στη Λακωνία έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν τον Σώρρα να κρύβεται σε σπίτι υποστηρικτή της «Ελλήνων Συνέλευσις» κοντά στη Σπάρτη. Οι προσπάθειες σύλληψής του απέβησαν άκαρπες, όπως συνέβη και στην περίπτωση της μυστικής επιχείρησης τη Δευτέρα στο Αίγιο.

Αστυνομική πηγή άφησε να εννοηθεί ότι ο κλοιός γύρω από τον Αρτέμη Σώρρα έχει πλέον στενέψει και είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε οκτώ χρόνια κάθειρξης για υπεξαίρεση. Μετά την έκδοση της απόφασης, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη συγκρότηση ειδικής ομάδας για τον εντοπισμό του ζεύγους των καταζητουμένων. Σε αυτό το διάστημα έχουν ελεγχθεί δεκάδες σπίτια συγγενών και υποστηρικτών του Σώρρα σε Αττική, Αχαΐα και άλλες περιοχές, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.



ΠΗΓΗ: https://www.vice.com/gr/article/poy-einai-o-swrras-h-astynomia-pragmatopoiei-mystikes-epixeirhseis-gia-th-syllhpsh-toy 
http://www.kathimerini.gr/906748/article/epikairothta/ellada/mystikh-epixeirhsh-ths-elas-sto-aigio-gia-th-syllhyh-toy-swrra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου