Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πως μια γκάφα «έκαψε» την τρομερή σπείρα με τα χρηματοκιβώτια

 


Ένα… κινητό τηλέφωνο που έπεσε από έναν ληστή των χρηματοκιβωτίων ανέδειξε τις… 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσε η συμμορία από τις 15 Ιουλίου 2016.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 15 άτομα, ωστόσο διαφεύγουν πέντε ακόμη που έχουν ταυτοποιηθεί ανάμεσα στους οποίους και ο βασικός αρχηγός, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός αταυτοποίητων μελών.


Μέσω αυτών των τηλεφωνικών συνδέσεων και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποίησαν φαίνεται να εμπλέκονται στις ληστρικές επιδρομές, καθώς προς το παρόν δεν φαίνεται να ταυτοποιούνται αποτυπώματά και γενετικό υλικό τους.

Ο «ξεχασιάρης» ληστής άφησε το τηλέφωνό του, στην αποτυχημένη ληστρική επιδρομή της συμμορίας στις 17 Ιανουαρίου 2017 στα γραφεία της γαλακτοβομηχανίας Όλυμπος.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από αυτή την  αποτυχημένη επιδρομή των ληστών των χρηματοκιβωτίων, η οποία προκάλεσε την μερική εξάρθρωση της συμμορίας, δημοσιοποιεί το TheToc.

Στις 02:10 τα ξημερώματα εκείνης της νύχτας επτά  άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά μπήκαν στο προαύλιο που βρίσκεται στο 27ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας στο Καπανδρίτι. Οι δράστες ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα, μπήκαν στο κεντρικό κτήριο και εκεί ακινητοποίησαν τρεις ακόμη υπαλλήλους. Οι επίδοξοι ληστές  επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα που οδηγεί στα κεντρικά γραφεία και το λογιστήριο της εταιρείας όμως δεν τα κατάφεραν και διέφυγαν με αυτοκίνητο. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν εισβάλει σε εταιρεία φαρμάκων στην Λεωφόρο Πάρνηθος στο Μενίδι όπου άρπαξαν το χρηματατοκιβώτιο.

Συνελήφθησαν 14 ομογενείς από πρώην σοβιετικές χώρες, ηλικίας 18 έως 40 ετών και ένας 26χρονος Αλβανός. Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα τέσσερα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν πέντε ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι αναζητούνται.

Εξιχνιάσθηκαν περισσότερες από 100 ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων είναι σεσημασμένοι, έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αστυνομικές αρχές για παρόμοιες εγκληματικές πράξεις, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους επιπλέον σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.



ΠΗΓΗ: http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/to-kinito-tilefwno-ekapse-tin-speira-twn-xrimatokibwtiwn
 http://news247.gr/eidiseis/koinonia/akrws-organwmenoi-oi-lhstes-twn-xrhmatokivwtiwn-ypeuthynoi-gia-ekatontades-xtyphmata.4658603.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου