Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Το βίντεο της Nasa με την εκπληκτική βουτιά του Cassini στον Κρόνο

 

Ξεκινώντας από τον βόρειο πόλο του Κρόνου, όπου οι άνεμοι φτάνουν γύρω στα 330 μίλια ανά ώρα, η κάμερα του Cassini αποθανατίζει τη βουτιά μέχρι το γιγάντιο και μυστηριώδες εξάγωνο που περιβάλλει τη δίνη. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι πως γίνεται αυτό, αλλά κάθε πλευρά του εξάγωνου είναι μακρύτερη από τη διάμετρο της Γης.
Όλοι οι φωτεινοί στρόβιλοι είναι καταιγίδες.

Κατά τη διάρκεια της «κατάδυσης», το Cassini χρησιμοποίησε τη γιγάντια κεραία του, σε σχήμα πιάτου ως ασπίδα έναντι οποιωνδήποτε σωματιδίων που μπορεί να κυλούν γύρω από τους δακτυλίους (αλλά τελικά το κενό ήταν εκπληκτικά κενό).


Κοντά στο τέλος του βίντεο, η προβολή της κάμερας περιστρέφεται καθώς το διαστημικό σκάφος αλλάζει την κατεύθυνση της κεραίας πίσω προς τη Γη.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις 22 καταδύσεις του Cassini, , προτού το διαστημόπλοιο «τραβηχτεί» στην ατμόσφαιρα του Κρόνου -και σίγουρα στην καταστροφή- στις 15 Σεπτεμβρίου. Το διαστημικό σκάφος θα μελετήσει τη βαρύτητα, το μαγνητικό πεδίο και την εσωτερική δομή του πλανήτη, και τα βίντεο θα γίνουν ακόμα καλύτερα αργότερα.

«Οι εικόνες από το πρώτο πέρασμα ήταν εξαιρετικές, αλλά ήμασταν συντηρητικοί με τις ρυθμίσεις της κάμερας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Andrew Ingersoll, μέλος της ομάδας απεικόνισης Cassini.


ΠΗΓΗ: http://www.freethinking.gr/to-video-tis-nasa-gia-to-cassini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου