Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αυτό το καλοκαίρι ο κόσμος έχει καταστραφεί τουλάχιστον επτά φορές... 

 


Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε γλυκά, με την είδηση ότι η NASA ετοιμάζει επιχείρηση τύπου «Αρμαγεδών», δηλαδή να στείλει μια ομάδα τρελών για να ανατινάξουν τον αστεροειδή «Ψυχώ 16» που αναμένεται να συγκρουστεί με τη Γη...

H ΝΑSA, βέβαια, δεν νομίζω πως έχει ενημερωθεί γι΄ αυτό. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τις διακοπές σου από το να περιμένεις τον Bruce Willis για να σε σώσει. Το συγκεκριμένο άρθρο (ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαΐου)
αναφέρει πως ο «Ψυχώ 16» αποτελείται από πολύτιμα μέταλλα τα οποία θα μπορούσαν να σώσουν την παγκόσμια οικονομία, αλλά οι επιστήμονες θα στείλουν την αποστολή σε αυτόν, όχι για εξόρυξη, αλλά για να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πλησιάσει τη Γη. Το εν λόγω κείμενο αποκτά επικές διαστάσεις αναφέροντας ότι η Ρωσία έχει ήδη αρχίσει να κάνει ασκήσεις με πυραύλους «S-500» που μπορούν να χτυπήσουν σώματα στη στρατόσφαιρα, υπενθυμίζοντάς μας ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια χάθηκαν οι δεινόσαυροι με τον ίδιο τρόπο - λογικά, επειδή οι πτεροδάκτυλοι δεν ήταν επανδρωμένοι με «S-500». Βέβαια, δεν αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο εν λόγω αστεροειδής κατευθυνθεί προς τον πλανήτη μας -που δεν προκύπτει από κάπου αυτό-, η χρήση πυραύλων θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με το να χτυπάς τανκς με αεροβόλο, οπότε αντίο ζωή.

Η κηλίδα στον ήλιο που θα μας στείλει για ύπνο νωρίς

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουλίου

  Τι πιο όμορφο από το να διαβάζεις πως σύντομα ολόκληρος ο πλανήτης μπορεί να βυθιστεί στο σκοτάδι; Ο ήλιος και οι μετεωρίτες αποτελούν την εύκολη λύση για τέτοιου είδους δημοσιεύματα και πολλές φορές πέφτουν στην παγίδα ακόμη και μεγάλα ειδησεογραφικά sites. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε το παραμικρό για το διάστημα και τις επιστημονικές λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από το εκάστοτε γεγονός, οπότε μόλις διαβάζουμε για κηλίδες στον ήλιο που θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να τρέξουμε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσουμε προμήθειες, έχοντας αποδεχτεί ότι θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας σε ένα υπόγειο. Η εν λόγω είδηση «έπαιξε» σε όλο τον κόσμο, γεγονός που, προσωπικά, με άγχωσε λίγο. Ωστόσο, για καλή μου τύχη έπεσα πάνω στη σχετική δημοσίευση της σελίδας «Ελληνικά Hoaxes», η οποία αποδεικνύει, παραθέτοντας σχετικές έρευνες, ότι η συγκεκριμένη κηλίδα, που φέρει την ονομασία «AR2665», αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο δεν θα έπρεπε να μας ανησυχεί.

Ένας νέος τεράστιος επιταχυντής αδρονίων θα δημιουργήσει μαύρη τρύπα στη Γη
 

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιουλίου 


Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα πειράματα με τους επιταχυντές σωματιδίων, διαρρέουν φήμες περί δημιουργίας μαύρης τρύπας στη Γη λόγω της σύγκρουσης αυτών. Οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, όμως, κάθε τόσο εμφανίζονται καινούρια δημοσιεύματα που τους κατηγορούν για αμέλεια και τρέλα. Ειλικρινά, θα ήθελα πολύ να ρωτήσω έναν από τους ανθρώπους που μεταφέρουν χωρίς τύψεις αυτές τις ειδήσεις, αν γνωρίζει τι στο καλό είναι τα αδρόνια ή έστω να μου εξηγήσει τι ακριβώς κάνει ένας επιταχυντής και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά τα πειράματα. Είμαι σίγουρος ότι θα ξέρει όσα κι εγώ, δηλαδή τίποτα. Βέβαια, αυτός επιλέγει να σπείρει τον πανικό, κατηγορώντας παράλληλα τους χιλιάδες επιστήμονες που συνεργάζονται στο συγκεκριμένο project, ότι έχουν μαζευτεί για να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία όλων των εποχών. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελλάδα είναι από τα ιδρυτικά μέλη του CERN, το οποίο συστάθηκε το 1954.

Σβήνει ο ήλιος (άραγε αυτό σημαίνει πως βγαίνουμε από τα μνημόνια;)

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου


Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια αρκετά ζεστή περίοδος για τη χώρα μας, όμως το να βγάζεις άρθρο με τίτλο «Το βίντεο που προκαλεί τρόμο: Ερχεται μεγάλος χειμώνας από το 2018» και να το βασίζεις σε ένα κακό, συνωμοσιολογικό κλιπ που βρήκες στο ΥouΤube με σκοπό να τρομάξεις τις γιαγιάδες και τους παππούδες που έχουν μόλις μάθει να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, δεν βοηθά την κατάσταση. Το άρθρο κάνει λόγο για έναν ατελείωτο χειμώνα που αναμένεται να πλήξει την Ευρώπη για περίπου έναν αιώνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους -70 βαθμούς Κελσίου. Αυτό υποτίθεται πως θα συμβεί λόγω χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας και έλλειψης εκρήξεων στον ήλιο. Η αλήθεια είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα, όντως, θα μειωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, γεγονός που δεν θα έχει όμως συνέπειες για τον πλανήτη μας. Επίσης, όπως είναι γνωστό από την ιστορία της ανθρωπότητας, κάποιες περιοχές περνούν για κάποιους αιώνες περιόδους μικρών παγετών, άλλα αυτές δεν επηρέασαν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Όπως αναφέρει το «Ελληνικά Hoaxes», οι συγκεκριμένες αλλαγές δεν είναι επιβεβαιωμένες, μιας και ακόμη συζητούνται στους επιστημονικούς κύκλους. Πάντως, όλοι συμφωνούν, ότι, ακόμα κι αν πραγματοποιηθούν, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην ανθρωπότητα.

Το τέλος του κόσμου έρχεται με διπλή έκλειψη ηλίου
 

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουλίου

Πριν προλάβουν να περάσουν 24 ώρες από την ανακοίνωση του «αιώνιου» χειμώνα, τα Μέσα είχαν ήδη αρχίσει να ασχολούνται με το επόμενο τέλος του κόσμου. Τελικά, πέραν της μουσικής, πλέον καταναλώνουμε το ίδιο γρήγορα και τα «τέλη του κόσμου». Αυτήν τη φορά, η φάση έχει θρησκευτικές προεκτάσεις - έτσι, για να καλύψουμε και όλα τα γούστα. Ένας Ευαγγελιστής ιεροκήρυκας, ονόματι Gary Ray, υποστηρίζει ότι η ολική έκλειψη ηλίου που θα πραγματοποιηθεί -για πρώτη φορά έπειτα από 99 χρόνια- στις 21 Αυγούστου, αποτελεί την αρχή του τέλους. Όμως, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024 όταν θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη έκλειψη. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι πιστοί θα μεταφερθούν στον παράδεισο και οι αλλόθρησκοι θα περάσουν δύσκολες ώρες στη Γη. Όλο αυτό ακούγεται πολύ τρομακτικό και θυμίζει λίγο την υπόθεση «Heaven's Gate» που σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα πριν από 20 ακριβώς χρόνια. Οι επιστήμονες από την άλλη είναι καθησυχαστικοί και αναφέρουν ότι η εν λόγω έκλειψη ίσως να μην γίνει ορατή από πολύ κόσμο λόγω της θέσης που θα βρει τον πλανήτη μας.


Ο θρυλικός Πλανήτης Χ έρχεται στις 23 Σεπτεμβρίου

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου

Βρισκόμαστε στις 9 Αυγούστου και παρατηρούμε, ότι, όσο «σφίγγουν» οι ζέστες, τόσο πιο δυναμικά είναι και τα δημοσιεύματα που θέλουν το τέλος του κόσμου να έρχεται σύντομα. Μην κανονίσετε τίποτα για τις 23 Σεπτεμβρίου -πέφτει Σάββατο- μιας και σύμφωνα με κάποιους συνομωσιολόγους η έκλειψη της σελήνης που είχαμε τη τύχη να απολαύσουμε τις προάλλες αποτελεί σημάδι της έλευσης του «Πλανήτη Χ» που είναι γνωστός και ως «Nibiru». Ο πλανήτης που υποτίθεται πως ανακάλυψαν οι Αρχαίοι Σουμέριοι, θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μιλάμε για έναν φανταστικό πλανήτη που, σύμφωνα με κάποια blogs, υπάρχει και είναι ο ένατος του ηλιακού μας συστήματος. Η NASA, όπως πάντα, κρύβει την ύπαρξη του. Έτσι, για να μη θεωρούμε δεδομένη στη σχέση μας. Η εν λόγω θεωρία έχει κάνει την εμφάνιση της αρκετές φορές στο παρελθόν -σε κάποια φάση το 2012 συνέπεσε και με αντίστοιχες προφητείες των Μάγια-, αλλά ευτυχώς δεν βγήκε αληθινή.


Η NASA προειδοποιεί πως αστεροειδής σε μέγεθος σπιτιού θα περάσει ξυστά από τη Γη

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Αυγούστου


Τα αγαπημένα μου δημοσιεύματα είναι αυτά που έχουν έναν τρομερά δραματικό τίτλο, όμως, όταν τα διαβάζεις καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Για παράδειγμα, τη προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εμφάνιση του ένα άρθρο που αναφέρει ότι ένας Αστεροειδής σε μέγεθος σπιτιού θα περάσει στις 12 Οκτωβρίου ξυστά από τη Γη. Βέβαια, το κείμενο φιλοξενεί και δηλώσεις ενός επιστήμονα της NASA, ο οποίος, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας. Μάλλον, επειδή έχει μέγεθος σπιτιού δεν πλησιάζει λόγω ΕΝΦΙΑ. Ουσιαστικά, πρόκειται απλώς για ακόμη ένα αντικείμενο που θα περάσει από κοντά μας, όπως όλα τα υπόλοιπα.


BONUS: Σεισμός 9,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα

- Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 

Έπειτα από κάθε σεισμό που γίνεται στη χώρα μας, εμφανίζονται δημοσιεύματα με «μελέτες» οι οποίες προβλέπουν τα χειρότερα. Φέτος, μάθαμε ότι κάπου μεταξύ Κρήτης, Τουρκίας και Ιταλίας θα γίνει σεισμός μεγέθους 9,5 Ρίχτερ. Σε περίπτωση που δεν έχετε χρήματα για να βρεθείτε στη Γενεύη και τη δημιουργία της μαύρης τρύπας που αναφέρουμε πιο πάνω, δεν έχετε παρά να περιμένετε στο σπίτι σας για το εγχώριο event του καλοκαιριού, που αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της νύχτας. Μάλιστα, κάποια site χρησιμοποίησαν -ακολουθώντας την αντιδεοντολογική πρακτική του copy paste- δηλώσεις του γνωστού σεισμολόγου Ευθυμίου Λέκκα, μέσω των οποίων επιβεβαίωνε τη πιθανότητα το σεισμού. Ο ίδιος βέβαια, έσπευσε να τις διαψεύσει, αναγκάζοντας μέχρι και γνωστές σελίδες να κατεβάσουν τα επίμαχα κείμενα. Όπως είναι γνωστό, οι σεισμολόγοι μπορούν απλώς να παρατηρούν τα φαινόμενα και να τα εξηγούν, όμως ακόμη δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προβλέπουν.

Μπορεί αυτό να μην έχει να κάνει με όλο τον κόσμο, όμως, σε περίπτωση που συνέβαινε, σίγουρα θα ήταν το τέλος της Ελλάδας.


ΠΗΓΗ: https://www.vice.com/gr/article/paapez/ayto-to-kalokairi-o-kosmos-exei-katastrafei-toylaxiston-epta-fores-kai-mia-fora-h-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου