Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Καταφύγιο στα κατεχόμενα έχει βρει η ελίτ της Βρετανικής Μαφίας 

 


Σε μια έκταση πέντε μιλίων από την ακτή, ανάμεσα στο λιμάνι της Κερύνειας με την Λάπηθο ζουν ένα χλιδάτο lifestyle, πίσω από τις πύλες των πολυτελών επαύλεων τους δημιουργώντας μία παρόμοια κατάσταση με αυτή που είχαν φτιάξει κάποτε Βρετανοί απατεώνες στην ισπανική Κόστα Ρίκα.

Οι εντιμότατοι γείτονες...

Λιγότερο από ένα μίλι από το κέντρο της Λαπήθου βρίσκεται απομονωμένη η αξίας δυόμιση περίπου εκατομμυρίων ευρώ βίλα του Ντόκαν Αρίφ,  νονού της οικογένειας μαφιόζων  Αρίφ που τρομοκρατούσαν το Νότιο Λονδίνο με τη λειτουργία ενός δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στη δεκαετία του ογδόντα.

Ο Αρίφ ο οποίος φυλακίστηκε για επτά χρόνια το 1990 με την κατηγορία της συνωμοσίας για την προμήθεια κάνναβης  αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ έχει συγκεντρώσει ένα στρατό έξω από το φρούριο του, που περιπολεί 24 ώρες το 24ώρο οπλισμένος.

 Ένα μίλι μακριά βρίσκεται η επιβλητική βίλα του Ασίλ Ναδίρ, ο μεγιστάνας της εταιρείας «Polly Peck» ο οποίος εγκατέλειψε τη Βρετανία το 1993, αντιμετωπίζοντας 66 κατηγορίες για απάτη και κλοπή για επιβαρύνσεις συνολικού ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικό του καταφύγιο είναι περιτριγυρισμένο από ένοπλους φρουρούς, καθώς ο ίδιος φοβάται ότι θα πέσει θύμα απαγωγής, εντούτοις εξακολουθεί να διοικεί  μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία από τη βάση του στην Λάπηθο.

Ο Κένεθ Νόγιε κατέφυγε επίσης στα κατεχόμενα, μετά την δολοφονία ενός άνδρα με μαχαίρι, για την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση το 1996, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στην Ισπανία όπου εκδόθηκε και φυλακίστηκε. Η επιχείρησή του στα κατεχόμενα διοικείται πλέον από τον γιο του Κέβιν.

Ο Μπράιν Ράιτ, ο ιθύνων νους πίσω από μια συμμορία που «πλημμύρισε» τη Βρετανία με  κοκαΐνη αξίας 650 και πλέον εκατομμυρίων, ζούσε ένα δαπανηρό τρόπο ζωής στα κατεχόμενα μέχρι που εγκατέλειψε το κάστρο του πριν από ένα μήνα, όταν πληροφορήθηκε ότι άρχισαν να εντοπίζουν τα ίχνη του. Σήμερα πιστεύεται ότι βρίσκεται  στη Μέση Ανατολή.

Ένας άλλος βαρόνος των ναρκωτικών, ο 50χρονος Ρέιμοντ Σπένσερ, πρόσφατα απελάθει από τα κατεχόμενα και εκδόθηκε  στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και φυλακίστηκε για 13 χρόνια με την κατηγορία του λαθρεμπορίου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα MailOnline, πιστεύεται ότι τουλάχιστον 20 άλλοι μεγάλοι βρετανοί απατεώνες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή. Οι λεγόμενες αστυνομικές αρχές των κατεχομένων σε συνεργασία με Βρετανούς αξιωματικούς, επιχειρούν να τους απελάσουν στην Τουρκία μέχρι την έκδοση τους στη χώρα τους.

Ως ένα νέο μέτρο οι λεγόμενες αρχές των κατεχομένων θα προχωρούν σε έλεγχο του ποινικού μητρώου, όλων όσοι επιθυμούν να αγοράσουν σπίτι στα κατεχόμενα.



ΠΗΓΗ: http://tvonenews.com.cy/costa-cyprus-mia-geitonia-sta-katexomena-egine-olh-h-elit-ths-bret-mafias-zoyne-plai-plai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου