Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Παράπονα του Haftar για την αποτελεσματικότητα των μισθοφόρων του Wagner Group



Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαφωνία μεταξύ του στρατηγού Haftar και του ρωσικού ιδιωτικού στρατιωτικού εργολάβου Wagner Group δείχνουν ότι υπάρχουν οικονομικά και στρατιωτικά προβλήματα μεταξύ των δύο για ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί σύμφωνα με έκθεση της ιστοσελίδας ειδήσεων Arab Post. H Arab Post επικαλέστηκε μια στρατιωτική μία πηγή κοντά στο Haftar λέγοντας ότι ο Στρατηγός έχει ακόμη ένα χρέος, ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από τη λήξη της σύμβασής του  πέρυσι, προς τη Ρωσική Ομιλού, η οποία στρατολογεί μισθοφόρους που αγωνίζονται τώρα για τον Haftar.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο  Haftar απείχε από την αποπληρωμή της σύμβασης όχι επειδή δεν είχε χρήματα, αλλά επειδή οι Ρώσοι δεν εκτέλεσαν σωστά τη σύμβαση.

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι οι μισθοφόροι του Ομίλου Wagner είχαν τεχνική υποστήριξη, εκπαίδευση και περιορισμένες επιχειρήσεις μάχης, αφού είχαν αποσυρθεί από τις πρώτες γραμμές γύρω από την Τρίπολη, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε ότι Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονταν στη Λιβύη.

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι οι ηγέτες των δυνάμεων του Haftar είχαν διαρκείς διαμάχες με τους μισθοφόρους της Ρωσικής Ομάδας Wagner, ειδικά μετά την τελευταία επίθεση των δυνάμεων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφιλίωσης στις πόλεις της δυτικής περιοχής, παράλληλα με την ακτή, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια του Haftar επτά πόλεων μέσα σε 24 ώρες και έδειξαν την αναποτελεσματικότητα των μισθοφόρων του Ομίλου Wagner.


“Η Ομάδα Wagner φέρνει πρόσφατα μαχητές, μη έμπειρους από τη Συρία, τη Λευκορωσία και τη Σερβία. Αυτό συνέβη μετά τη συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας και αφού ο Πούτιν αρνήθηκε ότι οι Ρώσοι πολεμούσαν στη Λιβύη.”  Η πηγή πρόσθεσε, ότι οι στρατιωτικοί ηγέτες της Λιβύης που πρόσκεινται στον Haftar εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την αναποτελεσματικότητα και την απειρία των νεοσύλλεκτων μισθοφόρων του Ομίλου Wagner. Εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την έλλειψη δράσης από τους μισθοφόρους του Ομίλου Wagner, ιδίως για την ελλειπή τεχνογνωσία στην άμυνα ενάντια στα αεροσκάφη του GNA, τα οποία τώρα κυριαρχούν στους ουρανούς πάνω από τη δυτική Λιβύη.

Οι μισθοφόροι του ομίλου Wagner, σύμφωνα με την Arabic Post, βρίσκονται στην Tarhouna και τον Qasir Benghashir στη νότια Τρίπολη,  με ελεύθερους σκοπευτές και μαχητές και στα λιμάνια Tobruk και Derna, βοηθώντας στην υποστήριξη σε επίπεδο διοικητικής μέριμνας (logistics), του πυροβολικού και των drones. Πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υπήρξαν τουλάχιστον 35 νεκροί μεταξύ των Ρώσων μισθοφόρων στη Λιβύη που πολεμούν για τις δυνάμεις του Haftar.


ΠΗΓΗ: anixneuseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου