Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

PKK: Γερμανία και Καναδάς υπεύθυνοι για τις τουρκικές σφαγές –  Ετοιμάζεται ενδο-κουρδικός πόλεμος



Σε σχέση με τη διεθνή υποστήριξη για τα τουρκικά μαχητικά μην επανδρωμένα αεροσκάφη, ο Μουράτ Καραγιλάν κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για “εχθρότητα προς τους Κούρδους”. Είπε: «Χθες ο Σαντάμ Χουσεΐν, σήμερα ο Ερντογάν. Η Γερμανία παρέχει βοήθεια σε όπλα για σφαγές». 

Η πολιτική κλιμάκωσης της Τουρκίας καθορίζει σήμερα την ατζέντα των αναφορών στα μέσα ενημέρωσης. Ο Μουράτ Καραγιλάν του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σχολίασε για τον ραδιοφωνικό σταθμό Dengê Welat τις τρέχουσες συγκρούσεις. Ο Καραγιλάν δήλωσε σχετικά με τη στρατηγική του τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Μεσόγειο ότι το καθεστώς AKP / MHP ακολουθεί μια πολιτική ελεγχόμενης κλιμάκωσης.

Ο Καραγιλάν επεσήμανε ότι: «Ο Ερντογάν χρειάζεται διαχειρίσιμες κρίσεις για να διατηρήσει το κράτημά του στην εξουσία. Εσωτερικά, βασίζεται στη φαντασία του για μια μεγάλη δύναμη Τουρκία με το ρόλο ως ηγετική δύναμη στην περιοχή για να παρηγορήσει τον πληθυσμό λόγω οικονομικών ελλειμμάτων και δυσχερειών. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της πόλωσης της κοινωνίας. Το καθεστώς απευθύνει έκκληση στα εθνικιστικά συναισθήματα για να συγκολλήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ενάντια σε έναν εξωτερικό εχθρό και έτσι να τους βάλει σε έναν βαθύ ύπνο.“

«Στην εξωτερική πολιτική, είπε, η συνεχής επίκληση για « υπεράσπιση της τουρκικής κυριαρχίας » και η εντατική πολεμική ρητορική σημαίνει ότι χρησιμοποιείται ένα κλασικό γνωστό μέσο, ​​το οποίο σε περίπτωση αμφιβολίας δεν αφήνει περιθώρια για λήψη απόφασης. “Αλλά στη Λιβύη το τουρκικό καθεστώς βρίσκεται σε θανάσιμο αδιέξοδο, στη Συρία η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική για τον Ερντογάν.

Ούτε παρατηρείται μείωση των εντάσεων στη διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Αθήνα, επειδή η Ελλάδα έχει την υποστήριξη της ΕΕ. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να κινηθεί στην αδιέξοδη θέση του. Με άλλα λόγια, αυτές οι προσπάθειες του τουρκικού κράτους δεν θα είναι σε θέση να σώσουν το καθεστώς AKP / MHP από την κατάρρευση “, δήλωσε ο Καραγιλάν.

Η αντίληψη της απειλής από την Τουρκία

Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ του KDP και του καθεστώτος AKP / MHP στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο Νότιο Κουρδιστάν, ο Καραγιλάν διατύπωσε σαφή κριτική προς την κατεύθυνση της φατρίας του Μπαρζανί. Όσον αφορά την έκκληση που απευθύνθηκε πρόσφατα προς την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση από την Ένωση των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) ότι η Αρμπίλ (Hewlêr) δεν θα έπρεπε να γίνει «συνεργός της τουρκικής πολιτικής γενοκτονίας» και να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις με οποιονδήποτε τρόπο, ο Καραγιλάν είπε ότι το PKK ήταν πλήρως πίσω από αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας:

“Η έκκλιση περιέχει σημαντικά σημεία και πρέπει να γίνει κατανοητή τόσο ως προειδοποίηση όσο και ως πρόσκληση για λύση. Το κείμενο απεικονίζει μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης και διατυπώνει τους τρόπους και τα μέσα για να ξεπεραστεί η κατάσταση. Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του KDP δεν έχει δείξει καμία αντίδραση. Αν και ορισμένα από τις συνιστώσες του έχουν εκδώσει δηλώσεις που θυμίζουν πράξεις εκδίκησης, αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που περιμένουμε. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν προοπτικές για μια βιώσιμη λύση προβλημάτων με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, χρειάζεται λύση επειδή έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Στο Κουρδιστάν λαμβάνουν χώρα βαθιές διαδικασίες, δεν πρόκειται για συνηθισμένα ζητήματα. Δεν θα έπρεπε να κατευθύνουμε την αντίληψή μας στο γεγονός ότι η εμβάθυνση των ενδο-κουρδικών συγκρούσεων και οι εντάσεις μεταξύ της Αρμπίλ και της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ στη Βαγδάτη συνδέονται πιθανώς με αυτές τις διαδικασίες; »

Το KDP προετοιμάζει έδαφος για τον ενδο–κουρδικό πόλεμο

Ο Καραγιλάν επεσήμανε ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια «ιστορική φάση» αναδιοργάνωσης. Οι Κούρδοι είναι επίσης στη σκηνή διεκδικώντας τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη διαδικασία. “Η συμμετοχή του KDP στο σχέδιο της Τουρκίας να καταστρέψει το PKK σε μια εποχή όπως η σημερινή είναι θανατηφόρα. Μπορούμε να συγκρίνουμε αυτήν την κατάσταση με εκείνη του Nasreddin Hodja, ο οποίος ανέβηκε σ’ ένα δέντρο μια μέρα και ξαφνικά άρχισε να κόβει το κλαδί στο οποίο είχε καθίσει, και έπεσε κάτω.

Αυτή η λανθασμένη πολιτική του KDP θα παράγει επικίνδυνα πράγματα. Κάτι που ούτε εμείς ούτε ο λαός θέλουμε, πόσο μάλλον να το επιτύχουμε. Μια τέτοια πολιτική προετοιμάζει το έδαφος για έναν ενδο-κουρδικό πόλεμο. Μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει και πάλι ο κουρδικός λαός, όπως στον 20ο αιώνα, τόσο στρατηγικά όσο και πολιτικά. Για να αποφευχθεί αυτό, όλες οι πλευρές πρέπει να ενεργούν υπεύθυνα. Δεν μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ δύο μερών. Το πρόβλημα επηρεάζει όλο το Κουρδιστάν και το μέλλον του κουρδικού λαού. “

Η Δύση αναβαθμίζει τον τουρκικό στρατό

Ο Καραγιλάν μίλησε επίσης για το ρόλο της Γερμανίας και άλλων δυτικών κρατών στους πολέμους της Τουρκίας στο Κουρδιστάν. Με την προμήθεια κεφαλών πυραύλων, η γερμανική κυβέρνηση ειδικότερα βοήθησε μαζικά το καθεστώς στην Άγκυρα να παράγει ακόμη και σύγχρονα οπλισμένα μην επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται σε σφαγές εναντίον του κουρδικού λαού.

“Η αντίσταση του κινήματός μας δεν κατευθύνεται μόνο εναντίον του τουρκικού κράτους. Από την αρχή, η Τουρκία υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον μας. Αυτή η υποστήριξη συνεχίζεται και σήμερα, μάλιστα μέσω διαφόρων λεγόμενων οργανώσεων stay-behind.” θέλω να πω με αυτό ότι το τουρκικό κράτος μπορεί πάντα να βασίζεται σε υποστήριξη από το εξωτερικό. Επί του παρόντος, στα μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται έγγραφα σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας και του Καναδά, καθώς και ορισμένες εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ στην τεχνολογία παραγωγής τουρκικών οπλισμένων μην επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε επίσης σε επίπεδο Γερμανικού Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί: Τα αναφερόμενα κράτη και οι εταιρείες τους έχουν παρέχει στην Τουρκία την απαραίτητη τεχνολογία για τα μαχητικά μην επανδρωμένα αεροσκάφη. Από μόνο του, το τουρκικό κράτος δεν θα μπορούσε καν να κατασκευάσει μια γεννήτρια. Πώς θα μπορούσε τότε να παράγει συστήματα πυραύλων και drone με τεχνολογία λέιζερ υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης της ταχύτητας και της κίνησης του αντικειμένου στόχου, όταν αυτή η χώρα δεν έχει καν μέτριο εγχώριο αυτοκίνητο; Δυστυχώς καυχιέται για drone από την “εγχώρια παραγωγή”. Αυτό δεν είναι σωστό. Χωρίς ανταλλακτικά από το εξωτερικό για τα ένοπλα μην επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον μας, η Τουρκία θα ήταν χαμένη “.

Η Γερμανία και ο Καναδάς είναι υπεύθυνοι για σφαγές εναντίον Κούρδων

Είτε χρησιμοποιούνται άρματα μάχης Leopard 2 είτε τεχνολογία για μαχητικά μην επανδρωμένα αεροσκάφη, η Γερμανία και ο Καναδάς είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τις τουρκικές σφαγές στο Κουρδιστάν, δήλωσε ο Καραγιλάν. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «εχθρότητα προς τους Κούρδους» και συνέχισε: «Η Γερμανία θα έπρεπε να εγκαταλείψει μια φορά και για πάντα την εχθρική της στάση απέναντι στον κουρδικό λαό.

Στην επίθεση δηλητηριωδών αερίων στη Χαλάμπια, χιλιάδες Κούρδοι σφαγιάστηκαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν εφοδιάστηκε με την τεχνολογία που απαιτείται για τη σφαγή από τη Γερμανία. Ο Σαντάμ του σήμερα είναι ο Ερντογάν – στον οποίο η γερμανική κυβέρνηση προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της.

Ποιο δικαίωμα πιστεύει η Γερμανία ότι έχει για να βοηθήσει τις φασιστικές σφαγές ενάντια στον κουρδικό λαό με αυτόν τον τρόπο; Είναι μια μεγάλη αδικία που κάνει η Γερμανία στους Κούρδους. Είναι μια απάνθρωπη συμπεριφορά. Η Δύση επιτρέπει σε καθεστώτα δικτατόρων όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Ερντογάν να σφαγιάσουν τον λαό μας για χρήματα ή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Σε αυτήν ακριβώς την πτυχή αποκτά μεγαλύτερη σημασία η αντίσταση του λαού μας και του κινήματός μας. Μια διεθνής ηγεμονική πολιτική ακολουθείται κατά του κουρδικού λαού. Και μαχχόμαστε εναντίον της.“


ΠΗΓΗ: https://infognomonpolitics.gr/2020/09/dramatiki-dilosi-tou-mourat-karagilan-germania-kai-kanadas-ypefthynoi-gia-tis-tourkikes-sfages-etoimazetai-endo-kourdikos-polemos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου