Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Οι πιο κοντινές εικόνες που έχουμε από τον Ήλιο 



Τον Μάρτιο του 2022 το Solar Orbiter της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) έστειλε στη Γη της πιο κοντινές εικόνες που έχουμε από τον Ήλιο. Το σκάφος βρισκόταν εντός της τροχιάς του Ερμή σε απόσταση από το άστρο μας περίπου το 1/3 από αυτή που το χωρίζει από τον πλανήτη μας. Οι εικόνες που έστειλε είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Το Solar Orbiter όμως δεν είναι το σκάφος που έχει πλησιάσει περισσότερο τον Ήλιο. Το ρεκόρ πιο κοντινής προσέγγισης το έχει το Parker Solar Probe της NASA. Τον Απρίλιο του 2021 έφτασε σε απόσταση 6,5 εκατομμύριο χλμ από την επιφάνεια του άστρου.

Μέσα στα επόμενα χρόνια το συγκεκριμένο ρεκόρ αναμένεται να σπάσει και να μας έρθουν ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες από τον Ήλιο. 





ΠΗΓΗ: https://www.janus.gr/2024/02/video_29.html


ο Firefox ανοίγει κανονικά τα σχόλια του Disqus, αρκεί να κάνετε το εξής: 

-Στον Firefox (απο υπολογιστή) επιλέγουμε: Ρυθμίσεις ---> απόρρητο και ασφάλεια ---> "Ενεργοποίηση λειτουργίας μόνο HTTPS σε όλα τα παράθυρα"

-Στον Firefox (απο κινητό) επιλέγουμε: Ρυθμίσεις ---> απόρρητο και ασφάλεια ---> "λειτουργία «Μόνο HTTPS» ενεργή σε όλες τις καρτέλες" 

-Στον Chrome (απο υπολογιστή και απο κινητό) επιλέγουμε: Ρυθμίσεις ---> απόρρητο και ασφάλεια ---> "Να χρησιμοποιούνται πάντα ασφαλείς συνδέσεις - Αναβάθμιση των πλοηγήσεων σε HTTPS και ειδοποίηση πριν τη φόρτωση ιστοτόπων που δεν το υποστηρίζουν."

Ο Chrome έχει ακόμα πρόβλημα, έστειλα σχετικό μήνυμα και στη Google μήπως το διορθώσουν. Μέχρι τότε μπορείτε να μπαίνετε και απευθείας στα σχόλια της Ατλαντίδας απο εδώ https://disqus.com/home/forums/apanemo-limani/?l=el


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου