Γενετικά τροποποιημένο βακτήριο μετατρέπει τα πλαστικά σε φάρμακα
To βακτήριο E.coli μπορεί να μετατρέψει τα πλαστικά απόβλητα σε παρακεταμόλη βοηθώντας έτσι εκατομμύρια ασθενείς αλλά και το περιβάλλον.
Όταν σήμερα ακούμε ή διαβάζουμε για Γαλάτες, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στον Αστερίξ, τον Οβελίξ και τους υπόλοιπους συμπαθέστατους ήρωες των Uderzo - Goscinny. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι πριν από 2.300 περίπου χρόνια οι Γαλάτες έφτασαν μέχρι τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς με σκοπό πιθανότατα να εγκατασταθούν στη χώρα μας;
Τι αποκαλύπτει η έκθεση της ΜΚΟ «Donkey Sanctuary» - Έχοντας... εξολοθρεύσει τον δικό τους πληθυσμό γαϊδάρων, οι Κινέζοι στρέφονται στην Αφρική, όπου συμμορίες κλέβουν και σφαγιάζουν γαϊδάρους μέσα στη νύχτα.
Ένα μικρό θαύμα εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Αυστραλία τις ανοιξιάτικες νύχτες: οι δισεκατομμύρια νυχτεοπεταλούδες που μεταναστεύουν κάθε χρόνο στα βουνά της χώρας είναι το πρώτο γνωστό ασπόνδυλο που προσανατολίζεται με βάση τα άστρα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.
Η ικανότητα των ανθρώπων να επιβιώνουν σε κάθε είδους περιβάλλον – από τροπικά δάση μέχρι ερήμους και τούνδρα – είναι μοναδική στο ζωικό βασίλειο. Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην επιθεώρηση Nature, αυτή η αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα είχε ήδη αναπτυχθεί πολύ πριν οι πρώτοι Homo sapiens εγκαταλείψουν την Αφρική, περίπου πριν από 50.000 χρόνια.
Η Αντιόχεια (Antioch), χτισμένη στις όχθες του Ορόντη από τον Σέλευκο Α΄ Νικάτορα στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., δεν ήταν μια απλή πόλη της Ανατολής. Με ισχυρή ελληνιστική ταυτότητα, ρωμαϊκή ακμή και παγιωμένη χριστιανική παράδοση, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πνευματικούς και πολιτικούς πόλους της Μεσογείου.
Τις εμπορικές σχέσεις με νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Αίγυπτο, την Ανατολία, την Εγγύς Ανατολή και πιο απομακρυσμένους πολιτισμούς, μαρτυρούν τα ευρήματα σε τάφους που ανασκάφηκαν στη νεκρόπολη της πόλεως-λιμάνι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στη θέση Δρομολαξιά-Βυζακιά («Χαλά Σουλτάν Τεκκέ»). Επίσης, τα ταφικά ευρήματα παρέχουν πληροφορίες για τα ταφικά έθιμα της περιόδου.
Η Μαρία Κομνηνή, βασίλισσα της Ιερουσαλήμ και απόγονος του οίκου των Κομνηνών, υπήρξε μία από τις πιο συναρπαστικές μορφές του 12ου αιώνα. Κόρη του Ιωάννη Κομνηνού, πρωτοβεστιάριου και ανιψιά του αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ Κομνηνού, γεννήθηκε πιθανότατα το 1154 ή 1155 και ανατράφηκε στην Κωνσταντινούπολη — την πιο εκλεπτυσμένη αυλή του χριστιανικού κόσμου.
Το ναυάγιο του ατμόπλοιου «Όρια» στο Γαϊδουρονήσι, μια τραγωδία στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το Φεβρουάριο του 1944, η οποία είχε σχεδόν τριπλάσιο αριθμό θυμάτων σε σύγκριση με τον Τιτανικό, έχει μείνει ξεχασμένη στα συρτάρια της Ιστορίας.
Μια ομάδα αρχαιολόγων αποκαλύπτει δύο σφραγίδες ηλικίας 4.500 ετών στη Θηρασιά, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα προς τη γέννηση της γραφής στην Εποχή του Χαλκού.
Καταγγελίες για μαστιγώματα, κακοποίηση και μακροχρόνια κράτηση μέχρι η εκάστοτε κρατούμενη να κριθεί έτοιμη για την κοινωνία του βασιλείου. Θύματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης κλείνονται εκεί για να διασωθεί η υπόληψη της οικογένειας.