Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Βενεζουέλα: Ουρές στα σούπερ μάρκετ - Υπό στρατιωτική επιτήρηση η διανομή τροφίμων


Για την έλλειψη των βασικών ειδών ευθύνεται η ανεπάρκεια συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Η έλλειψη ξένου συναλλάγματος στη Βενεζουέλα επιδεινώθηκε από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οδήγησε σε ελλείψεις εισαγόμενων προϊόντων.


Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τα καταστήματα τροφίμων στο Καράκας, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης καταναλωτικών ειδών στη χώρα, γεγονός που ανάγκασε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να εφαρμόσει σύστημα διανομής τροφίμων υπό στρατιωτική επιτήρηση.
Έξω από τα παντοπωλεία έχουν σχηματιστεί ουρές δεκάρων μέτρων, καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας συρρέουν για να προμηθευτούν βασικά καταναλωτικά είδη, όπως απορρυπαντικά και κοτόπουλο.
Για την έλλειψη των βασικών ειδών ευθύνεται η ανεπάρκεια συναλλαγματικών αποθεμάτων, η οποία επιδεινώθηκε μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζονται ελλείψεις σε βασικά είδη, από χαρτί τουαλέτας έως μπαταρίες αυτοκινήτων, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 64% τον Νοέμβριο.΄
Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Luis Vicente Leon, διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Datanalisis, οι ουρές θα παραμένουν όσο εξακολουθούν να ισχύουν και οι έλεγχοι των τιμών.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους αλυσίδων σούπερμαρκετ προκειμένου να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν αποθέματα, σύμφωνα με το πρακτορείο AVN.
Σε χθεσινές του δηλώσεις, η υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Carmen Melendez, είχε προειδοποιήσει ότι θα σταλούν δυνάμεις ασφαλείας στα καταστήματα τροφίμων και τα κέντρα διανομής για την προστασία των καταναλωτών.


ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου