Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Καθαρίστριες: Το μέγα φιάσκο της επαναπρόσληψης – Ούτε 1 ευρώ μετά από 7 μήνες





Ούτε έναν μισθό δεν έχουν πάρει εδώ και επτά ολόκληρους μήνες οι καθαρίστριες που επαναπροσέλαβε μετά «Βαΐων και Κλάδων» το υπουργείο Εργασίας...


Η επαναπρόσληψλη τους είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015 και προβαλλόταν από την κυβέρνηση ως το απόλυτο σύμβολο κοινωνικής κι εργασιακής δικαιοσύνης, ως απτή απόδειξη της αποκατάστασης των καταπατημένων δικαιωμάτων μιας κάστας εργαζομένων.

Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο κίνδυνος να μην πάρουν ποτέ τα χρήματά τους, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Όπως αναφέρει ο Ε.Τ. της Κυριακής, οι καθαρίστριες προσελήφθησαν από το υπουργείο Εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία από το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους κρίνεται ως μη σύννομη. Για τον λόγο αυτό, όταν το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου πήγε να όψει τα εντάλματα πληρωμής, έμαθαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν εγκρίνονται γιατί οι διαδικασίες πρόσληψης δεν είναι σύννομες. Πρόκειται για ένα πρόβλημα διοικητικής φύσης, το οποίο εκτιμάται ότι δεν είναι εύκολο να λυθεί, καθώς για να ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές θα πρέπει να παρακαμφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετσι, για να βγει με κάποιοι τρόπο θετική γνωμοδότηση θα πρέπει είτε να παραβιαστούν οι κανόνες της νομολογίας που διέπουν τους όρους αμοιβής για όσους απασχολεί το Δημόσιο χωρίς προκήρυξη, είτε να τις απολύσουν και να τις επαναπροσλάβουν με άλλη σύμβαση και με άλλες διαδικασίες, που θα είναι σύννομες για το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Εξάλλου, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα, επανερχόμενη στο θέμα, η ίδια η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα κι ότι ούτε η ίδια ξέρει πώς θα λυθεί το θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ε.Τ. υπάρχουν πληροφορίες ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα υπουργεία, όπως για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προσελήφθησαν 145 εποχικές καθαρίστριες και οι οποίες αντιμετωπίζουν ακριβώς την ίδια κατάσταση.





ΠΗΓΗ: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/273121-katharistries-to-mega-fiasko-tis-epanaproslipsis-%E2%80%93-oute-1-eiro-meta-apo-7-mines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου