Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η παράλογη απαίτηση των κατακτητών



άρθρο του κ. Αρίστου Μιχαηλίδη

Πριν από μερικές μέρες είχαμε μια αναφορά (στον Φιλελεύθερο) για τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια που θεωρούνται χρέος του ψευδοκράτους προς την Τουρκία κι ένας από τους έξυπνους αναγνώστες μας ζητούσε να μάθει πού το βρήκαμε αυτό. Διότι, έλεγε, «ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να γράφει ό,τι του καπνίσει». Δεν χρειαζόταν να απαντήσουμε, φυσικά, για ένα θέμα που είναι τόσο γνωστό ώστε ο ίδιος ο Ερντογάν το θυμίζει κάθε τόσο δημοσίως και στον Ακιντζί για να τον μάθει να υπακούει αυτούς που τον πληρώνουν. Εξάλλου, υπάρχουν και τα πρωτόκολλα που υπογράφουν μεταξύ τους και δεν είναι μυστικά. Αλλά το ανησυχητικό είναι που πολλοί Ελληνοκύπριοι παίρνουν αυτά τα ζητήματα στο σορολόπ και νομίζουν ότι δεν έχουν σημασία και ότι απλώς τα λένε μερικοί από εμάς για να κινδυνολογούμε, επειδή δεν θέλουμε λύση. 

Η αναφορά που έκανε προχτές στην παράνομη βουλή των κατεχομένων ο Σερντάρ Ντενκτάς δείχνει πόσο σοβαρό είναι αυτό το ζήτημα και θα το βρούμε μπροστά μας διότι δεν έχουμε καμιά προνοητικότητα στην πολιτική και στους στόχους μας. Λαός και ηγεσία εντελώς σορολόπ κι ό,τι μας φέξει. Ο Ντενκτάς, λοιπόν, που δεν είναι απλώς ο γιος του Ραούφ, είναι «υπουργός» οικονομικών και αναπληρωτής «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος (τον εγκατέστησε η Άγκυρα που άλλαξε την «κυβέρνηση» για να υπογράψει το νέο οικονομικό πρωτόκολλο και τις συμφωνίες για το νερό και τις νέες «υπηκοότητες»), είπε ότι για το χρέος προς την Τουρκία ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι διότι κράτησαν τους Τουρκοκύπριους σε «απομόνωση» και γι΄ αυτό είναι οι Ελληνοκύπριοι που πρέπει να το πληρώσουν.

Απόν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του...
Κυπριακή παροιμία (οποίος δεν ντρέπεται νομίζει ότι έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει)

Σημασία όμως έχει ότι στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, αυτοί με τους οποίους θα κάνουμε συνεταιρισμό και θα ζήσουμε μαζί για να ευημερήσουμε και να μετατρέψουμε την Κύπρο σε παράδεισο οικονομικής ευμάρειας, συζητούν αυτό το ενδεχόμενο. Το συζητούν σε επίπεδο «κυβέρνησης» και «βουλής». Το άλλο που συζητούν είναι ότι το χρέος θα το πληρώσουμε από τα έσοδα του φυσικού αερίου. Και το άλλο, ότι αν δεχτούμε να βάλουμε την Τουρκία στο φυσικό μας αέριο, μπορεί και να το χαρίσει το χρέος των Τουρκοκυπρίων. Δηλαδή, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τα €15 δισεκατομμύρια (μπορεί να είναι και περισσότερα, δεν μας έστειλαν ακόμα τιμολόγιο) έχουν στο μυαλό τους οι αθεόφοβοι ότι είναι χρέος που θα πληρώσουν οι Ε/κ. Διότι τους είχαν σε απομόνωση στο πλουσιότερο και πιο ανεπτυγμένο κομμάτι του νησιού, στο 70% των πλουτοπαραγωγικών πόρων, στο 65% των ξενοδοχείων, στο 87% των υπό ανέγερση ξενοδοχείων, στο 40% των σχολικών κτηρίων, στο 41% των κτηνοτροφικών μονάδων, στο 48% των εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων και στο 56% των παραλιών. Αυτά είναι που άρπαξαν και είχαν στη διάθεσή τους να τα αξιοποιήσουν επί τέσσερις δεκαετίες. Αλλά αντί αυτού αφοσιώθηκαν στην πλήρη εξάρτηση από την Τουρκία και παρέδωσαν την Κύπρο στον εποικισμό, στους Τούρκους επιχειρηματίες και στην τουρκική μαφία να την απομυζούν. Τώρα ζητούν και τα ρέστα. Διότι ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ξανά ανωτερότητα… Αν δεν αλλάξουμε μυαλό, λαός και ηγεσία, για να δούμε τι μας περιμένει και πώς θα το αντιμετωπίσουμε, και συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην κοινωνικοποίηση της κατοχής και στις θεατρικές παραστάσεις, θα μας έρθει ένας λογαριασμός πολύ βαρύτερος από τον λογαριασμό της Τρόικας, τον ELA της Λαϊκής και τα κουρέματα. Και θα διερωτώμαστε πάλι πώς και δεν το πληροφορηθήκαμε νωρίτερα. Τόσο γαϊδούρια!

2 μέρες μετά, το χρέος πήγε απο τα 15 στα 17 δις (!?)

Τη θέση του ότι οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να πληρώσουν το χρέος των Τουρκοκυπρίων προς την Τουρκία και μάλιστα με τους τόκους, λόγω της “απομόνωσης”, επανέλαβε ο Σερντάρ Ντενκτάς κατά τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές στο πρώην προεδρικό παλάτι Τσάνκαγια, στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός” δημοσιονομικών μετέβη στην Άγκυρα για τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ) και είχε συνάντηση με τον Τουρκές όπου δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο για το Κυπριακό, αναφέρει ο Φιλελεύθερος. Ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της “ΤΔΒΚ” – όπως είπε – και της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – συνεχίζονται και ο “πρόεδρος” Ακιντζί με τη διαπραγματευτική του ομάδα έχουν καταθέσει την ειλικρινή τους πρόθεση για λύση. Η Τουρκία παρέχει θετική στήριξη, συμπλήρωσε, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι Ε/κ κάνουν συνεχώς δηλώσεις που τορπιλίζουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. “Εάν γίνουν επενδύσεις στην περιοχή της Μόρφου θα σπάσουν οι συνομιλίες, εάν δώσετε υπηκοότητες θα τορπιλιστεί το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μας γεμίσουν με τέτοιες προσεγγίσεις. Η τελευταία βόμβα που έριξαν οι Ε/κ διαπραγματευτές είναι ότι υπάρχει ένα χρέος 17 δις ευρώ των Τ/κ, το οποίο εάν η Τουρκία δεν διαγράψει, δεν μπορεί να υπάρξει λύση”, είπε. Κατά τον κ. Ντενκτάς ως “κυβέρνηση” έδωσαν την απαιτούμενη απάντηση και ανέφερε ότι από το 1963 μέχρι σήμερα, λόγω της “απομόνωσης” που επιβάλλουν οι Ε/κ, η μόνη δίοδος ανάσας για τους Τ/κ είναι η Τουρκία και της χτυπούν την πόρτα. “Δεν θα ήθελα να μπω στις συζητήσεις των τόκων. Λένε 17 δις ευρώ, ας βάλουν και τον τόκο. Πρέπει να τα πληρώσουν για όσα τραβήξαμε εξαιτίας τους”. Εάν υπάρξει πράγματι μια λύση που θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα και εάν υπάρχει όντως ένα τέτοιο χρέος, η Τουρκία έχει τη δύναμη μιας χώρας που για μια πραγματική, βιώσιμη λύση μπορεί να το σβήσει, πρόσθεσε. Υποστήριξε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις κάνουν περισσότερο αισθητή την απροθυμία των Ε/κ για λύση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Τ/κ και έκανε έκκληση στην ε/κ ηγεσία να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις δηλώσεις.



ΠΗΓΕΣ: http://mignatiou.com/2016/05/emmeni-stin-athliotita-o-ntektas-na-plirosoun-i-ek-to-chreos-ton-tk-se-tourkia/
http://mignatiou.com/2016/05/na-plirosoume-fisika-to-chreos-ton-adelfon-mas-i-paralogi-apetisi-ton-kataktiton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου