Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία για να αποφύγουν την οργή του Ερντογάν

 

Τούρκοι, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πληροφοριών , συνολικά 6.700 άτομα, τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία...


Ο Τούρκος Πρόεδρος, R.T. ERDOGAN, ακόμη και μετά το πέρας ενός έτους από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα του, συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τις εκκαθαρίσεις στον δημόσιο τομέα, απολύοντας πριν από λίγες ημέρες άλλα 928 συνολικά άτομα από την Αστυνομία, το Στρατό και τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, με την αιτιολογία ότι στηρίζουν το Κίνημα του F. GÜLEN.

Από στοιχεία του γερμανικού ομοσπονδιακού ΥΠΕΣ προκύπτει ότι από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 6.700 Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 500 μέλη του τουρκικού Στρατού και άτομα που κατέχουν διπλωματικό status και οι οικογένειές τους, έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας DIE WELT, η οποία επικαλείται κύκλους των γερμανικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, τους τελευταίους μήνες ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών ΜΙΤ και άλλο ένα άτομο, που κατείχε θέση Συνδέσμου στην γερμανική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος ΒΚΑ, στο κρατίδιο της Έσσης.

Οι γερμανικές Υπηρεσίες Ασφάλειας από καιρό καταβάλλουν προσπάθειες να ανακτήσουν τη στενή συνεργασία με την τουρκική πλευρά, η οποία θεωρείται απαραίτητη ιδιαίτερα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η επίτευξη όμως της συνεργασίας αυτής αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη στην πράξη. Το τελευταίο έτος δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τουρκία ακύρωνε λίγο πριν τη διεξαγωγή τους και άνευ αιτιολογίας, συναντήσεις μεταξύ της γερμανικής ΒΚΑ και της τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας.

Στα τέλη του περασμένου έτος, ο Σύνδεσμος της γερμανικής ΒΚΑ στην Άγκυρα, σε απόρρητο ενημερωτικό του, προειδοποιούσε για έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών στο μηχανισμό των τουρκικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, λόγω των εκκαθαρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών κύκλων, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αναμένεται για μακροχρόνιο διάστημα και θα συνοδεύεται σίγουρα από ανακατατάξεις και νέες προσλήψεις, ενώ είναι πλέον γεγονός ότι ακόμη και σε θέσεις «κλειδιά» εντός των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, παρατηρείται έλλειψη τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης.


ΠΗΓΗ: https://www.thinknews.gr/diethni/chiliades-tourki-astynomiki-zitisan-asylo-stin-germania-gia-na-apofygoun-tin-orgi-tou-erntogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου