Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας είναι κομμουνιστής

 

Ο Jack Ma είναι ένας πολύ καλός καπιταλιστής, ειδικά για... κομμουνιστής. Τα κρατικά μίντια της Κίνας αποκάλυψαν τη Δευτέρα ότι ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Alibaba είναι επίσημα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Ma είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ασία, με περιουσία ύψους περίπου 35,8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ενώ η αξία του τεχνολογικού κολοσσού Alibaba προσεγγίζει τα 390 δισ. δολάρια.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Ma δεν είχαν επιβεβαιωθεί ποτέ δημοσίως και τα νέα εξέπληξαν ορισμένους. Ο Ma δεν είχε φανεί ποτέ να είναι ιδιαίτερα κοντά στο Πεκίνο έχοντας κάποτε δηλώσει για τη σχέση του με την κινεζική κυβέρνηση: "Τους αγαπώ αλλά δεν τους παντρεύομαι".

Ο Ma έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από Πρόεδρος της Alibaba το επόμενο έτος και η εταιρεία διευκρίνισε ότι η συμμετοχή του στο Κόμμα δεν επηρεάζει τη δραστηριότητά της. "Η πολιτική στάση οποιουδήποτε στελέχους δεν επηρεάζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της εταιρείας", δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Alibaba.

To πολιτικό στάτους του Ma αποκαλύπτεται σε ένα άρθρο της People's Daily για τους 100 ανθρώπους που τιμώνται από το Κομμουνιστικό Κόμμα για τον σημαντικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην ανάπτυξη της Κίνας, με αφορμή την 40η επέτειο από το άνοιγμα της Κίνας στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

"Ο 54χρονος Ma, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, υπήρξε τεράστια κινητήρια δύναμη για την εσωτερική ζήτηση", αναφέρει το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/diethni/3329973/o-plousioteros-anthropos-tis-asias-einai-kommounistis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου