Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ποιος είναι ο Τούρκος π. διπλωμάτης μεταφορέας των 100 κιλών ηρωίνης και η σχέση του με το κόμμα του Ερντογάν


Ο πρώην Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες μετέφερε ηρωίνη αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η περίπτωση του Βεϊσέλ Φιλίζ, που συνελήφθη με 100 κιλά ηρωίνης στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία αλλά και του ρόλου που παίζουν οι τουρκικές διπλωματικές αρχές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο πρώην σύμβουλος Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, ο παλαιός Βεϊσέλ Φίλιζ, συνελήφθη στη συνοριακή πύλη Χαμζαμπέλι της Βουλγαρίας μεταφέροντας 100 κιλά ηρωίνης. Σημειώνεται ότι ενώ έγινε η σύλληψη, το Υπουργείο Τελωνείων και Εμπορίου της Τουρκίας, το οποίο δεν παραλείπει να ενημερώσει τα Μέσα ενημέρωσης, ακόμη και όταν κατάσχεται ένα γραμμάριο ναρκωτικών, έκρυψε αυτήν την επιχείρηση από τον Τύπο.

Ο Βεϊσέλ Φιλίζ, ενώ υπηρετούσε ως σύμβουλος Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες, έστελνε από κρυφούς λογαριασμούς απειλητικά μηνύματα στο Κίνημα Εθελοντών, από υπολογιστές που βρίσκονται μέσα από την Τουρκική Πρεσβεία, όπως διαπίστωσε μετά από έρευνες η βελγική αστυνομία. Όταν οι βελγικές αρχές τον κάλεσαν να δώσει κατάθεση για το θέμα, το τουρκικό ΥΠΕΞ τον ανακάλεσε άμεσα στην κεντρική υπηρεσία στην Τουρκία.

Αφού επέστρεψε στην Τουρκία άρχισε να αγωνίζεται εναντίον του κινήματος Gülen και εναντίον των Αρμενίων, συμμετέχοντας σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Veysel Filiz, στις 9 Δεκεμβρίου 2020, ενώ επιχειρούσε να περάσει από την Τουρκία στη Βουλγαρία, στη συνοριακή πύλη Hamzabeyli, του έγινε έλεγχος και βρέθηκαν σε κρύπτη του αυτοκινήτου του, στο χώρο αποσκευών, 100 κιλά ηρωίνης.


Ηρωίνη αξίας 5 εκατ. δολαρίων

Ο Veysel Filiz, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, συνελήφθη με απόφαση δικαστηρίου και στάλθηκε στη φυλακή.

Παρόλο που τα ναρκωτικά, αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, που μεταφέρονταν στην Ευρώπη, πιάστηκαν στο Τελωνείο, το Υπουργείο Τελωνείων και Εμπορίου της Τουρκίας απέκρυψε την είδηση από τα ΜΜΕ.


Ο βίος και πολιτεία του Veysel Filiz

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους και κύκλους Ασφαλείας των Βρυξελλών, ο φάκελος του Veysel Filiz είναι παραφουσκωμένος.

Ήταν γνωστός στην Ασφάλεια και τις υπηρεσίες πληροφοριών του Βελγίου, για την παρακρατική του δράση εναντίον Κούρδων, Αρμενίων και Τούρκων αντιφρονούντων. Απειλούσε και ασκούσε τρομοκρατία σε Κούρδους, Αρμενίους και αντιφρονούντες και προσπαθούσε να στήσει δίκτυο συλλογής πληροφοριών για την δράση ατόμων και οργανώσεων που αντιπολιτεύονται τον Ερντογάν.

Πληροφορίες θέλουν τον Veysel Filiz να αποτελεί στέλεχος ενός δικτύου ατόμων που έχουν διπλωματική ασυλία και υπηρετούν σε πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία, τα οποία αφ’ ενός μεν διαπράττουν εγκλήματα εναντίον αντιφρονούντων και αφ’ ετέρου συμμετέχουν στη διακίνηση ηρωίνης στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι έχει αποδειχθεί ότι η μεταφορά ηρωίνης εδώ και δεκαετίες γίνεται με τη συμμετοχή υπαλλήλων του τουρκικού κράτους που έχουν διπλωματική ασυλία στην Ευρώπη. Η μεταφορά γίνεται με διπλωματικούς σάκους, ακόμα και με πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όταν αυτά προσεγγίζουν λιμάνια των χωρών της Ευρώπης, για ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι ενώ τη μεταφορά την αναλαμβάνουν άτομα με διπλωματική ιδιότητα και ασυλία, ακόμα και πρέσβεις, τη διακίνηση στις αγορές των χωρών της Ε.Ε. την αναλαμβάνουν οι σπείρες της τουρκικής μαφίας, που ελέγχονται από τους Γκρίζους Λύκους και τις οργανώσεις νεοοθωμανών-νεοναζί που ελέγχονται από το τουρκικό κράτος.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι αποτελεί ισχυρή απόδειξη της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στην όλη υπόθεση και παροχή ασυλίας στο εν λόγω άτομο, του οποίου η δράση αποκαλύφθηκε από τις βελγικές αρχές, το γεγονός ότι επιστρέφοντας στην Τουρκία, αντί να εξοβελιστεί από τους κύκλους του κόμματος του Ερντογάν και του κράτους, εκτός της μεταφοράς ηρωίνης στην Ευρώπη, που γίνεται για να χρηματοδοτούνται τα κυκλώματα βίας και τρομοκρατίας της Τουρκίας στην Ευρώπη, συμμετείχε και σε άλλες δράσεις του ερντογανικού κράτους, όπως η φιλοερντογανική προπαγάνδα και η δια του τύπου και των τηλεοράσεων επιθέσεις εναντίον του κινήματος Γκιουλέν αλλά και εναντίον των Αρμενίων!

Σημείωση: Ο Filiz διατηρεί τη θέση του ως Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Μουσουλμάνων (Avrupalı Müslümanlar Girişimi, EMİSCO) και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Καταγόμενων από την Γιοζγάτη (Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı). Η Τουρκία μέσω των συλλόγων αυτών προωθεί τα νεοοθωμανικά της σχέδια και το στρατηγικό της σχέδιο εξισλαμισμού της Ευρώπης. 


Εδώ συμμετέχει σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τη “γενοκτονία των Αρμενίων εναντίον των Τούρκων”


Στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες


Ο διακινητής ηρωίνης “διπλωμάτης” Φιλίζ, σε εκδήλωση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στην Ιταλία


ΠΗΓΗ: https://infognomonpolitics.gr/2020/12/poios-einai-o-tourkos-p-diplomatis-metaforeas-ton-100-kilon-iroinis-kai-i-schesi-tou-me-to-komma-tou-erntogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου