Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ουάσιγκτον: Η αστυνομία απομάκρυνε από το Καπιτώλιο τους διαδηλωτές - Αναπτύχθηκε η Εθνοφρουρά


Μετά από ώρες συγκρούσεων, τα απίστευτα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον και μέσα στο Καπιτώλιο, έλαβαν τέλος, ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης γράφτηκε ακόμα μία «μαύρη» σελίδα στην Ιστορία. Λίγο πριν τη 1 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων που επενέβησαν στο Καπιτώλιο για την εκκένωση από τους εισβολείς, δήλωσε πως είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση της αστυνομίας σημειώθηκαν 20 συλλήψεις.

Ο Ρόμπερτ Κόντι, αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας τόνισε πως: «Θέλω να τονίσω ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά τους συλληφθέντες. Κανένα από τα άτομα που συνελήφθησαν δεν είναι κάτοικος Ουάσιγκτον, αλλά ήρθαν στην πόλη από άλλες περιοχές».

Στη συνέχεια ο Κόντι αποκάλυψε ότι έχουν κατασχεθεί πέντε όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια των συμπλοκών έχουν τραυματιστεί αρκετοί αστυνομικοί. «Ωστόσο όλοι τους παραμένουν ενεργοί στην προσπάθεια για να ανακτήσουμε τον έλεγχο του Καπιτωλίου».

Δυστυχώς, από τα ακραία επεισόδια μία γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος μέσα στο Καπιτώλιο και, όπως μετέδωσε το NBC, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσιγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιήθηκαν σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα υπό το πρίσμα της εξέγερσης διαδηλωτών, υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την επέμβαση της εθνοφρουράς και των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Καπιτώλιο.

Ωστόσο, το Πεντάγωνο διέψευσε την εκπρόσωπο του Λευκού Οικου, λέγοντας πως «Ο Μάικ Πενς έδωσε εντολή να επέμβει η εθνοφρουρά, όχι ο Ντόναλντ Τραμπ». 1.100 μέλη της κλήθηκαν να υποστηρίξουν την επιβολή του νόμου.


ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1154646/tora-h-astynomia-apomakrynei-apo-tin-eisodo-toy-kapitolioy-toys-diadilotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου