Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Τι πίστευε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τους εξωγήινους;



Τι έχει πει ο κορυφαίος επιστήμονας για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής και τα UFOs.

Το βράδυ της 19ης Ιουλίου 1952 στον ουρανό της Ουάσινγκτον παρατηρήθηκε ένα πολύ περίεργο φαινόμενο. «Βλέπω έξι φώτα που κινούνται με τεράστια ταχύτητα. Δεν έχουν ουρά και δεν μπορώ να διακρίνω το σχήμα τους. Είναι απλώς λαμπερά φώτα στον ουρανό» θα αναφέρει ένας πιλότος των Capital Airlines. Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν και στο ραντάρ με τον ελεγκτή κυκλοφορίας Χάρι Μπαρνς να τονίζει: «Καταλάβαμε αμέσως ότι είχαμε να κάνουμε με μια πολύ περίεργη κατάσταση. Τα αντικείμενα είχαν πολύ περίεργη συμπεριφορά. Πήγαιναν αριστερά και δεξιά. Ξέραμε ότι τα αεροπλάνα μας δεν μπορούν να κάνουν αυτές τις κινήσεις. Έδιναν όμως δυνατό στίγμα σαν να είναι αεροσκάφη». Σύμφωνα με μαρτυρίες τα περίεργα φώτα εμφανίστηκαν και πάνω από τον Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο. Εξαφανίστηκαν μετά από λίγες ώρες.  

Οι λάμψεις στον ουρανό ενίσχυσαν τη φρενίτιδα που υπήρχε ήδη τότε στις ΗΠΑ για τα UFOs. Ο Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με το ζήτημα το οποίο τελικά έκανε τον γύρο του κόσμου.


Η επιστολή στον Αϊνστάιν και η απάντηση

Ο ευαγγελικός ιερέας Λούις Γκάρντερ αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και έστειλε επιστολή στον άνθρωπο που θεωρούσε ότι ήταν ο καταλληλότερος να δώσει απαντήσεις, στον Άλμπερτ Αϊνστάιν. Τον ρωτούσε αν οι λάμψεις ήταν εξωγήινα σκάφη ή κάποια μυστική τεχνολογία της αμερικάνικης αεροπορίας ή των αντιπάλων της.

Ο Αϊνστάιν ζούσε τότε στις ΗΠΑ και ήταν ήδη ο διασημότερος επιστήμονας στον πλανήτη. Ο Γκάρντερ έστειλε την επιστολή του αλλά δεν περίμενε ότι ο Αϊνστάιν θα του απαντήσει. Στις 23 Ιουλίου 1952 όμως έλαβε αυτό που έχει μείνει στην ιστορία ως η επιστολή του Αϊνστάιν για τα UFOs.

«Αγαπητέ κύριε. Αυτοί οι άνθρωποι είδαν κάτι. Τι ήταν αυτό δεν το γνωρίζω και δεν είμαι περίεργος να το μάθω. Ειλικρινά δικό σας, Άλμπερτ Αϊνστάιν» έγραψε ο κορυφαίος επιστήμονας.

Μια μάλλον μη αναμενόμενη και απογοητευτική απάντηση από έναν άνθρωπο γνωστό για την περιέργεια του. «Το σημαντικό είναι να μην σταματάμε να θέτουμε ερωτήματα. Η περιέργεια έχει το δικό της λόγο που υπάρχει. Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερα ταλέντα. Είμαι μόνο παθιασμένα περίεργος» είχε πει ο Αϊνστάιν. Το θέμα όμως των UFOs φαίνεται πώς δεν εξίταρε τον επιστήμονα και δεν ήθελε να ασχοληθεί.

Για την ιστορία τα φώτα εμφανίστηκαν ξανά στις 26 και 27 Ιουλίου. Αυτή τη φορά  η πολεμική αεροπορία σήκωσε αεροσκάφη της για να ερευνήσουν τη συμβαίνει. «Είδα τέσσερις λάμψεις και τις κυνήγησα. Προσπάθησα να τις πλησιάσω κάτω από τα 1.000 πόδια. Ήμουν στη μέγιστη ταχύτητα μου και δεν μπορούσα να τις φτάσω. Ο πύργος ελέγχου με ρώτησε αν βλέπω κάτι. Τους απάντησα πως ναι και ότι είναι γύρω μου. Όταν ρώτησα τι πρέπει να κάνω κανείς δεν απάντησε γιατί δεν ήξεραν τι να μου πουν» θα πει ο πιλότος Γουίλιαμ Πάτερσον.


Η εξωγήινη ζωή και ο τρόπος επικοινωνίας

Το θέμα της εξωγήινης ζωής και την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών είχε τεθεί και στο παρελθόν στον Αϊνστάιν. Τον Ιανουάριο του 1920 ένας ανταποκριτής της βρετανικής Daily Mail είχε ζητήσει την άποψη του επιστήμονα πάνω στο ζήτημα.

Ο Αϊνστάιν είχε απαντήσει: «Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο Άρης και άλλη πλανήτες κατοικούνται. Γιατί η Γη πρέπει να είναι ο μοναδικός πλανήτης που υποστηρίζουν ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό από κάθε άποψη. Αν όμως νοήμονα όντα πράγματι υπάρχουν, όπως μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχουν κάπου αλλού στο σύμπαν, δεν περιμένω να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με την Γη μέσω ραδιοσημάτων. Οι ακτίνες φωτός, των οποίων η κατεύθυνση μπορεί να ελεγχθεί πιο εύκολα, θα είναι πιθανότατα η πρώτη μέθοδος με την οποία θα προσπαθήσουν» τόνισε ο Αϊνστάιν.

Το 1920 ο κορυφαίος επιστήμονας δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι τα ραδιοσήματα είναι αυτά που μπορούν πιο εύκολα να διαπεράσουν τη σκόνη που βρίσκεται στο διαστρικό κενό. Στην εποχή μας είναι ο βασικότερος τρόπος έρευνας για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Από την άλλη ο «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας δεν ήταν απολύτως λάθος καθώς τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια αναζήτησης ακτινών φωτός που θα έχουν σκόπιμα στραφεί προς το μέρος μας. Όσο για τον Άρη και τους άλλους πλανήτες πάλι δεν διαψεύσθηκε απόλυτα. Τα στοιχεία που έχουμε από το Κόκκινο Πλανήτη έχουν ενισχύσει την πιθανότητα στο μακρινό παρελθόν να φιλοξενούσε ζωή. Κάποιο είδος ζωής ίσως να υπάρχει και σε δορυφόρους του Κρόνου και του Δία.

Ο Άρης πάντως ήταν αυτός που εξίταρε περισσότερο τον Αϊνστάιν, όπως την συντριπτική πλειονότητα της εποχής. Σε μια επιστολή του τον Φεβρουάριο του 1917 γράφει: «Είναι κρίμα που δεν ζούμε στον Άρη και απλά να παρατηρούμε τις μοχθηρές χαζομάρες του ανθρώπου από το τηλεσκόπιο».


ΠΗΓΗ: https://www.janus.gr/2023/01/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου