Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού έκανε πείραμα για να δει αν ο Jack θα μπορούσε να σωθεί



Μια μικρή δικαίωση με αφορμή τα 25 χρόνια της ταινίας «Ο Τιτανικός».

Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα του σινεφίλ κοινού είναι το γεγονός ότι σε μια iconic σκηνή της ταινίας «Ο Τιτανικός», ο Jack (Leonardo DiCaprio) χωρούσε πάνω στο κομμάτι ξύλου, το οποίο βοήθησε τη Rose (Kate Winslet) να μείνει στην επιφάνεια του νερού και να επιβιώσει.

Η σκηνή έχει γίνει κατά καιρούς meme, αλλά και περιεχόμενο για ανελέητο fat shaming στη γνωστή ηθοποιό. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί φίλοι του φιλμ, που θεωρούν ότι δεν υπήρχε τρόπος να σωθούν και οι δύο. Η ίδια η Winslet, μάλιστα, έχει δηλώσει σε ένα podcast ότι ενώ χωρούσαν και οι δυο, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει η πόρτα της ντουλάπας στην επιφάνεια.

Τελικά ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Cameron, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του National Geographic για τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, έκανε ένα πείραμα για να λυθεί το ερώτημα μια και καλή.



Πραγματοποιήθηκε λοιπόν μια επανεκτέλεση της σκηνής με δυο stunt doubles που έχουν παρόμοια σωματική διάπλαση με τους ηθοποιούς.

Μαζί με κάποιους επιστήμονες και έχοντας βάλει πάνω στους stunt doubles αισθητήρες, δημιούργησαν τις συνθήκες της σκηνής και δοκίμασαν δεκάδες τρόπους με τους οποίους ίσως μπορούσε να σωθεί ο Jack.

Τελικά αποδείχθηκε ότι μάλλον μπορούσε να σωθεί, όμως, όπως ανέφερε ο Cameron, «έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”. Μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνησιμότητα. Η αγάπη μετριέται από την αυτοθυσία».

Όπως και να ’χει πάντως, αυτή είναι μια μικρή δικαίωση για τον χαρακτήρα του Jack. Έστω και 25 χρόνια αργότερα, κάτι είναι και αυτό!.


ΠΗΓΗ: https://www.vice.com/el/article/akeb5j/o-skhno8eths-toy-titanikoy-ekane-peirama-gia-na-dei-an-o-jack-8a-mporoyse-na-sw8ei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου