Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

παιδιά-σκλάβοι του Κιμ Γιονγκ Ουν

 


Οι φωτογραφίες με ανήλικα παιδιά να κουβαλούν πέτρες και να επισκευάζουν ράγες με σφυριά κάτω από τον καυτό ήλιο σοκάρουν. Είναι ο «στρατός» παιδιών-σκλάβων του Κιμ Γιονγκ Ουν, που επισκευάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας.

Τα παιδιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, σκάβουν, κουβαλούν πέτρες και φτιάχνουν με σφυρί τις ράγες, δουλεύοντας χωρίς σταματημό για περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα... 





Οι φωτογραφίες αυτές, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Mirror, τραβήχτηκαν από μυστικούς πράκτορες κοντά στον σταθμό Rimpo της επαρχίας Τσαγκάνγ-ντο στη Βόρεια Κορέα, και από την πρώτη στιγμή έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.


Ο Michael Glendinning, ο οποίος εργάζεται για την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε στην εφημερίδα ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ανθρώπου.


«Εκατομμύρια παιδιά από την Βόρεια Κορέα αναγκάζονται να κάνουν σκληρές δουλειές και αυτό τους “κλέβει” την ευκαιρία τους για μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία», πρόσθεσε. Ο ίδιος σημείωσε ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά τόσο μεγάλη ψυχολογική βλάβη όσο και σωματική. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, πρόκειται απλώς για μια «ομαδική εργασία για το καλό της χώρας», ωστόσο ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι  το καθεστώς εκμεταλλεύεται κυρίως τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες -κι όσα δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις εντολές τους υφίστανται άγριο ξυλοδαρμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία για την παγκόσμια σκλαβιά, περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι από την Βόρεια Κορέα, με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων, αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς.


ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/kosmos/577818/sokaristikes-fwto-ta-paidia-sklaboi-toy-kim-giongk-oyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου